Artistul plastic clujean Ernő Bartha participa la Festivalul de Primavaradin Budapesta (Tavaszi Fesztival, 14-30 martie) cu o expozitie de sculpturi de fan. Potrivit ICR, proiectul privind realizarea de sculptura monumentala din material perisabil a fost prezentat la editia de anul trecut a festivalului si acceptat de organizatori.

Proiectul face parte din seria Natura in oras, sculptura monumentala din material perisabil, fanul, sculptura antropomorfa care reuseste sa scoata arta din contextul artificial al muzeelor si sa umanizeze spatiile citadine monotone, informeaza ICR Budapesta.

Tehnicile neobisnuite, despre care criticul de arta Alexandra Rus spunea ca ”promovarea de catre Ernő C. Bartha a acestei tehnici blande, retelare, are sensul de a prinde, de a activa prin inovare surprinzatoare – ca material si forma – ochiul constiintei de sine a omului actual”, combinarea de asezare fixa cu sculptura cinetica face provocator ansamblul propus de sculptorul clujean.

Lucrarile de fan, precum si zece statuete de bronz, vor fi expuse in perioada 18-30 martie (inaugurarea 18 martie ora 15.00) in MILLENARIS PARK din Budapesta, conform programului Festivalului de Primavara, asigurand artei romanesti o vizibilitate exceptionala.