​Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Complexul Muzeal Județean Neamț vă invită să vizitați expoziția temporară „Grigore Antipa – 150”, care va fi găzduită în perioada 12 aprilie 2019 – 30 iunie 2019 la sediul Muzeului de Istorie și Arheologie Piatra-Neamț din cadrul Complexului Muzeal Județean Neamț din strada Mihai Eminescu nr.10.

Grigore Antipa - 150 la Piatra NeamtFoto: Muzeul Antipa

Expoziția care a putut fi admirată la Botoșani, Dorohoi, Roman și Galați aduce un omagiu lui Grigore Antipa, personalitate complexă, ctitor de instituţii culturale şi de cercetare, dar și diplomat apreciat al epocii sale, deschizător de drumuri în mai multe domenii ale știinţei. Marele savant a fost primul oceanolog, ecolog şi hidrobiolog român, autorul conceptelor de biosociologie şi bioeconomie. Opera cea mai dragă a lui Grigore Antipa a fost și rămâne, însă, Muzeul Naţional de Istorie Naturală din București, unul dintre cele mai vizitate și îndrăgite instituții de cultură din România.

16 panouri foto precum și câteva piese cu valoare științifică, istorică şi documentară, care fac parte din patrimoniul muzeului bucureștean şi au fost personal colectate și studiate de Dr. Antipa, vă vor călăuzi prin viața savantului. Veți putea descoperi personalitatea marcantă a savantului român grație fotografiilor și documentelor expuse, care au supraviețuit încercărilor istoriei.

Expoziția va rămâne deschisă pentru public până în data de 30 iunie anul curent.

Detalii: www.antipa.ro şi pe pagina de Facebook a Muzeului „Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa.