Unul dintre cele mai vechi filme ale lui Walt Disney a fost descoperit în Japonia. Un istoric de anime a avut desenele animat vreme de 70 de ani înainte de a-și da seama că este unul din șapte filme pierdute, scriu cei de la BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele două minute scurte îl înfățișează pe Oswald Lucky Rabbit, un precursor al lui Mickey Mouse.

Yasushi Watanabe, în vârstă de 84 de ani, a cumpărat filmul de la un vânzător de jucări din Osaka când era adolescent, plătind doar 3,45 de lire pentru el.

Inițial numit Neck & Neck, filmul tras pe peliculă de 16mm a fost marcat cu numele Mickey Manga Spide (Mickey Cartoon Speedy) și a rămas în colecția personală a domnului Watanabe vreme de 70 de ani.

Semnificația filmului a devenit evidentă doar atunci când domnul Watanabe a citit cartea ,,Oswald Lucky Rabbit: în căutarea desenelor animate pierdute Disney”, scrisă de animatorul Disney David Bossert și publicată anul trecut.

,,Deoarece am fost un fan Disney foarte mult timp, sunt fericit că am reușit să joc un rol", a declarat Watanabe pentru ziarului Asahi Shimbun, care scrie că Arhiva Walt Disney a confirmat că desenul animat era unul dintre filmele Oswald pierdute.