​Piața Constituției din București

Vlaicu Vodă - o călătorie fascinantă în lumea satului românesc medieval

de D.S.     HotNews.ro
Vineri, 8 iunie 2018, 8:17 Actualitate | Cultură


Vlaicu Voda
Foto: Afis spectacol
Atmosfera satului românesc din epoca medievală este adusa în centrul capitalei. În zilele de 8, 9 și 10 iunie, între orele 10:30 - 18:00, Piața Constituției din București va fi locul unei altfel de întâlniri cu istoria, prin ateliere de meșteșuguri străvechi (olărit, sculptură în lemn, pictură pe scuturi, pielărie și țesătorie), dansuri și jocuri medievale, turnir și competiții între străjeri. Ca într-un decor de film, lumea rurală a secolului al XIV-lea este readusă la viață în cele mai mici detalii, iar pesonajele fascinante ale epocii le vor fi ghizi tuturor celor curioși să parcurgă o călătorie în timpuri îndepărtate, în vremea lui Vlaicu Vodă – domnitorul Țării Românești între anii 1364 și 1377.

Începând cu ora 21:00, publicul va putea urmări spectacolul Vlaicu Vodă, în regia lui Horia Suru, o versiune concentrată a piesei omonime a lui Alexandru Davila. Corul Ascendis, formația Trei parale și grupul Bălașa Percussion, alături de un ansamblu instrumental arhaic, vor da culoare universului sonor specific epocii, creat prin muzica originală semnată de Petre Ancuța, iar actorii Teatrului EXCELSIOR, alături de actori invitați, vor da expresie personajelor fascinante ale dramei istorice.

O experiență care se adresează publicului de toate vârstele, Vlaicu Vodă este șansa unică de a descoperi tradiția populară românească și istoria dintr-o perspectivă inedită.

PROGRAMUL ACTIVITĂȚILOR DIN SATUL MEDIEVAL ÎN TIMPUL ZILEI
PIAȚA CONSTITUȚIEI | 8 – 9 – 10 IUNIE

10:30- 12:00 - Ateliere
⦁    Prezentarea echipamentului militar - 40`
⦁    Olărit - 1h 30`
⦁    Pielărie - 1h
⦁    Țesătorie- 1h 30`
⦁    Jocuri medievale- 50`
12:30- 14:00- Ateliere
⦁    Pictură pe scuturi - 1h 30`
⦁    Sculptură în lemn - 1h 30`
⦁    Dansuri medievale - 50`
⦁    Competiție între strajeri - 1h
14:30-16:00 - Ateliere
⦁    Olărit - 1h 30`
⦁    Pielărie - 1h
⦁    Țesătorie- 1h si 30`
⦁    Prezentarea echipamentului militar- 40`
16:30-18:00 - Ateliere
⦁    Pictură pe scuturi - 1h 30`
⦁    Sculptură în lemn - 1h 30`
⦁    Dans medieval - 50`
⦁    Jocuri medievale - 50`
⦁    Turnir - 1h

21:00: Spectacolul Vlaicu Vodă

Intrarea publicului în satul medieval este liberă, iar accesul la spectacolul Vlaicu Vodă se face doar pe bază de rezervare, prin intermediul site-ului www.bilet.ro.

Organizatorul producției-eveniment Vlaicu-Vodă: Primăria Municipiului București, prin Teatrul EXCELSIOR
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1143 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Costuri imense (Vineri, 8 iunie 2018, 11:10)

    shuly [utilizator]

    Cea mai mare parte din banii cheltuiți pentru organizarea spectacolului „Vlaicu Vodă” a mers către o firmă de apartament cu trei angajați, care are ca obiect de activitate servicii de curățenie și care este abonată la contracte cu instituțiile din subordinea Primăriei. Sumele uriașe sunt justificate de organizatori în primul rând prin amenajarea decorurilor: în Piaţa Constituţiei va fi construit un sat medieval, cu replici ale unor case din secolul XIV, turnuri de apărare şi ateliere meşteşugăreşti. Numai pentru aceste decoruri s-au cheltuit 1.700.000 de lei (370.000 de euro).
    Intrebare:Cati bani prmeste Firea parandarat?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by