Octavian Ursulescu a declarat ca actrita Cristina Stamate ne lasa un zambet cuceritor, o privire uluitoare si un ras contaminant, potrivit Agerpres, desi acesta a subliniat ca in egala masura ea a interpretat extraordinar si momentele de tristete.

"Cristina Stamate ne lasa un zambet cuceritor, o privire uluitoare, un ras contaminant. Era actrita care stia (...) sa transmita in egala masura bucurie, dar cine a fost la spectacolele Teatrului 'Constantin Tanase' stie ca ea a avut nu o data acele poezii, acele momente de tristete si de lacrima pe care le interpreta extraordinar, multe din ele scrise de regretatul poet Aurel Storin", a afirmat Ursulescu.

El a adaugat ca, spre deosebire de actrita Stela Popescu, care a plecat fara sa sufere mult, Cristina Stamate, buna ei prietena, "a avut parte in ultimii doi ani si mai bine de durere si suferinta". "Imi pare tare rau. Era o fata minunata", a precizat Ursulescu.

Potrivit acestuia, Teatrul "Constantin Tanase" pierde o alta stea, una dintre vedetele care au incantat publicul de-a lungul deceniilor.

"Imi vine in minte acum un gand dureros. Nu stiu ce se intampla, parca e un blestem asupra Teatrului de Revista 'Constantin Tanase', care e un teatru minunat, dar parca pentru durerea care il incearca in aceste zile pe Alexandru Arsinel, directorul teatrului, care o pierde pe Stela Popescu, cea mai buna actrita a teatrului si partenera sa, acum o pierde pe Cristina Stamate, alta stea a teatrului si, iata, imi dau seama ca la un moment dat o sa ramana teatrele din Bucuresti fara marile vedete, fara vedetele longevive, cele care ne-au incantat existenta de-a lungul deceniilor", a spus Octavian Ursulescu.

Actrita Cristina Stamate a murit luni dimineata, la varsta de 71 de ani.