Marţi, 14 ianuarie, incepand cu ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cişmigiu, are loc lansarea cărţii Breaking the news – iepurele mizantrop. Mic atlas de realităţi de Mădălina Răileanu şi Adrian Răileanu, prima carte, după 181 de audiobookuri, din portofoliul editurii Humanitas Multimedia. Cu această ocazie, va avea loc o dezbatere despre realităţile lumii în care trăim, despre ce este şi ce nu este important să ştim şi despre relevanţa noilor canale de informare la care sunt invitaţi Teodor Tiţă, Vlad Mixich, Vlad Ursulean, Sorin Ioniţă şi autorii cărţii.

Iepurele mizantrop, de Madalina Raileanu si Adrian Raileanu Foto: Humanitas

Din 2011, fie pe pagina Facebook, fie pe Twitter, fie pe site-ul său (mizantrop.info), iepurele mizantrop comentează şi semnalizează evenimentele majore care au loc în întreaga lume. Sarcastic şi necruţător cu subiectele ironiilor sale, iepurele mizantrop a căpătat rapid notorietate pe reţelele sociale, fiind invitat să colaboreze cu diverse instituţii pentru ilustrarea materialelor publicate. Desenele (comic strips) care îl au drept personaj principal au fost publicate sau preluate online şi offline, de la site-ul de ştiri Huffington Post până la Decât o Revistă sau platforma de analiză Expert Forum.

Iepurele mizantrop are profilul unui avid cititor de presă, cu un umor analitic, urmărindu-şi îndeaproape subiectele, reuşind uneori să le anticipeze deznodământul, lucru remarcat de cei care i-au urmărit activitatea online, în momentele în care iepurele bătea site-urile de ştiri la viteza de reacţie la breaking news. Fanii replicilor ascuţite, cu trimiteri în cultura pop, se vor apropia imediat de spiritul lui de observaţie şi de urechile ciulite la geopolitică.