Fundatia Calea Victoriei va invita simbata, 18 mai, de la 11:00, in Salonul de Protocol al Cercului Militar National, sa ne bucuram impreuna de atmosfera efervescenta a interbelicului, printr-o experienta multisenzoriala oferita de expozitia de costume, fotografii, auditia muzicii din epoca si povestea modei din "Les années folles" (1920-1929). Eveniment cu intrare libera. Acest eveniment este gindit ca un preludiu pentru evenimentul spectaculos - BALUL BUCURESTIULUI INTERBELIC- care va avea loc joi 23 mai, de la orele 20:00, la Sala Bizantina a Cercului Militar National.

Calatorie in interbelicFoto: Fundatia Calea Victoriei

Costumele expuse – rochii de zi si de seara - sint realizate de designerul Ramona Stanca Virtosu iar fotografiile retro de Mihaela Dumitru Tranca si Radu Vasile Igaszag.

Consultantul de imagine Raluca Dobrovolschi ne va prezenta moda feminina si masculina, specificul elegantei si elememnete de modernitate din interbelic, intr-o poveste cu fotografii savuroase de epoca.

Les années folles, nebunii ani '20 (1920-1929), o epoca in care intreaga lume isi vindeca ranile lasate de primul Razboi Mondial, cu muzica jazz, foxtrot, charleston, fum dens de tigarete combinat euforic cu opiu, pene exotice ca accesoriu la rochiile care lasa la vedere genunchii si spatele.

Femeia ce experimentase de curand experienţele razboiului incepe sa pretinda drepturi egale cu ale barbatului, sa işi asume meserii accesibile doar barbaţilor pana atunci, atitudine ce işi fac simţita prezenţa şi in vestimentaţie. Silueta androgina devine modelul ideal: femeile isi aplatizeaza bustul cu fasii din panza sau corsete si apeleaza la diverse artificii pentru a-si pastra sau obtine o talie cat mai fina.

"Vestimentatia unui gentleman este in toate epocile una conservatoare, iar smochingul, mai confortabil si mai versatil decat predecesorul sau, fracul, isi traieste in anii ’20, ’30, epoca sa de glorie." – Raluca Dobrovolschi

In paralel cu povestea veti putea asista la o demonstratie de machiaj si coafura in stilul anilor 1920, realizata de make-up artistul Anisoara Marunceac si de hair stilistul Tina Madac.

Acest eveniment este gindit ca un preludiu pentru evenimentul spectaculos - BALUL BUCURESTIULUI INTERBELIC - care va avea loc joi 23 mai, de la orele 20:00, la Sala Bizantina a Cercului Militar National. Un proiect marca Fundatia Calea Victoriei.

Participarea se face pe baza de inscriere la contact@victoriei.ro.

Intrarea se face din Str Constantin Mille (vis-à-vis de Capsa).