Violonistul roman Razvan Stoica in semifinala Concursului New Talent de la Bratislava
New Talent este cea mai importantă competiţie pentru tineri instrumentişti între 18 şi 28 ani derulată sub semnul Uniunii Europene de Radio. În prima fază, competiţia este una de înregistrări: fiecare radiodifuziune publică europeană poate propune înregistrările propriilor candidaţi, care sunt ascultate de un juriu internaţional ce stabileşte 8 semifinalişti.
În luna octombrie, semifinaliştii vor evolua la Bratislava în următoarele două etape. La final se decernează un unic premiu, de 'Nou talent' - 'New talent' al anului.
Violonistul Răzvan Stoica a fost propunerea Radio România Muzical, cu certe şanse de a deveni 'Noul talent' al anului 2013. El va evolua în 4 octombrie 2013 la Bratislava într-un recital transmis în direct în reţeaua Uniunii Europene de Radio, posibil de ascultat pe frecvenţele Radio România Muzical.
Unicul post de radio românesc dedicat muzicii clasice îl recomandă pe Răzvan Stoica drept una dintre noile stele ale violonisticii româneşti. Violonistul Răzvan Stoica (26 ani) a studiat la Liceul de muzică 'George Enescu' din Bucureşti şi la Conservatorul Regal de Muzică din Amsterdam, la clasa binecunoscutului profesor Ilya Grubert. Are în palmares aproape 30 de premii naţionale şi internaţionale. In 2009, Răzvan Stoica cântă pe o vioară Stradivarius din 1729, pe care a câştigat-o la o competiţie desfăşurată la Salzburg, la care Răzvan a avut 170 de contracandidaţi.
Înregistrările propuse spre ascultare juriului concursului New Talent de la Bratislava au fost realizate de violonistul Răzvan Stoica în compania surorii sale, pianista Andreea Stoica, în studiourile Radio România (februarie 2013) şi au fost difuzate la Radio România Muzical în 22 martie 2013, în cadrul emisiunii 'Interpreţi de ieri şi de azi'.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi