Aproximativ 40.000 de bilete individuale vor fi puse in vanzare pentru Festivalul International George Enescu, incepand cu data de 15 aprilie 2013, de la ora 10.00. Biletele pot fi achizitionate fie online, de pe siteul www.eventim.ro, fie de la birourile Eventim din Bucuresti (Str. Polona, nr.15), Cluj si Timisoara, precum si din oricare dintre magazinele reatelei Eventim din tara: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si librariile Carturesti. Biletele pot fi procurate, de asemenea, si de pe siteurile Eventim din strainatate si in retelele Eventim internationale.

Festivalul George EnescuFoto: www.festivalenescu.ro

Daca sunteti consumatori frecventi de online, va recomandam sa achizitionati biletele prin intermediul site-ului. Inca din primul moment al lansarii biletelor individuale, peste 5000 de utilizatori acceseaza simultan platforma Eventim.

Punerea in vanzare a biletelor pentru Festival este, inaintea fiecarei editii, un adevarat eveniment. Conform estimarilor organizatorilor, pana la finalul zilei de vanzare se vor epuiza 80% dintre bilete, iar o buna parte a acestora se vor vinde online chiar in primele 10 minute de la punerea pe piata.

Cele mai populare categorii de bilete sunt cele pentru spectacolele de la Ateneul Roman, precum si pentru concertele de la Sala Mare a Palatului.

Programul editiei 2013 a Festivalului International "George Enescu"poate fi consultat aici.

Peste 150 de evenimente sunt programate sa aiba loc in perioada 1-28 septembrie 2013, la Bucuresti si in mai multe orase din tara (Arad, Bacau, Brasov, Cluj, Iasi, Oradea, Sibiu si Timisoara), in cadrul Festivalului Enescu. In aceasta perioada, programul Festivalului este finalizat si se actualizeaza permanent pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Editia 2013 a Festivalului Enescu ofera un mix cultural unic, care il pune in valoare pe compozitorul roman George Enescu, alaturi de compozitori faimosi precum Richard Wagner, Giuseppe Verdi si Benjamin Britten - comemorati in acest an -, Schoenberg, Mahler, Beethoven etc. Creatiile lui George Enescu vor putea fi auzite la Bucuresti in interpretarea unica a unor artisti si orchestre faimoase, precum Concertgebouw Amsterdam, Staatskapelle Berlin, London Philharmonic, Munchener Philharmoniker, Royal Philharmonic London, Royal Stockholm Philharmonic sau Academy Saint Martin in the Fields.

Programul editiei din 2013 se ridica la nivelul evenimentelor internationale de acest gen, consolidand pozitia Romaniei ca gazda a unuia din cele mai importante festivaluri din lume. Pe scena Festivalului vor urca in acest an unele cele mai importante personalitati ale muzicii clasice internationale. Printre invitati se numara dirijorii Daniel Barenboim si Mariss Jansons, pianistii Radu Lupu, Murray Perahia, Pinchas Zuckerman, Maxim Vengerov si Evgeny Kissin. Cunoscutul actor roman Marcel Iures va debuta ca narator, alaturi de Corul si Orchestra Filarmonicii George Enescu in cantata -Gurre-Lieder-, o productie muzicala fara precedent, in cadrul editiei 2013.

Se vor afla pentru prima oara in Romania, cu ocazia acestei editii a Festivalului formatii si artisti precum: orchestra Rundfunk Sinfonieorchester Berlin - care va prezenta Tetralogia lui Wagner, pentru intaia data la Bucuresti, in ultimii 50 de ani -, Pittsburgh Symphony Orchestra, National Philharmonic Of Russia, John Malkovich si Wiener Akademie, Harmonius Chamber Orchestra - Osaka; Vortice Dance Company. Revin pe scena Festivalului orchestre faimoase care au mai fost la editia precedenta, precum Royal Concertgebouw Amsterdam si Staatskapelle Berlin, Academia Santa Cecilia di Roma, ca o reconfirmare a valorii Festivalului.

Informatii suplimentare despre bilete si preturile acestora: Seria "Mari orchestre ale lumii" - Sala Mare a Palatului: Categ. I, 80 de RON, Categ. a II-a, 75 de RON, Categ. a III-a 65 de RON, Categ. a IV-a, 45 de RON. Seria "Recitaluri si concerte camerale" - Ateneul Roman: Categ. I, 80 de RON, Categ. a II-a, 70 de RON. Seria "Concertele de la miezul noptii" -Ateneul Roman: Categ. I, 80 de RON, Categ. a II-a, 70 de RON. Seria "Enescu si contemporanii sai" - Ateneul Roman/Sala Mica a Palatului: Categ. I, 30 RON, Categ. a II-a 20 RON. Seria Muzica Secolului XXI" - Workshop - Ateneul Roman / Sala Mica a Palatului: Categ. I, 30 de RON, Categ. a II-a, 20 de RON. Seria "Spectacole de opera si balet" - Opera Nationala Bucuresti: Categ. I 80 RON, Categ. a II-a, 65 RON.