Cum este privita lumea prin ochii unui copil? Joi, 6 decembrie, de la ora 19:30, dirijorul Tiberiu Soare va povesti publicului, cu ocazia ultimei intalniri interactive din acest an din cadrul programului "Pentru ce mergem la Opera?", despre baletul "Spargatorul de Nuci" si despre compozitorul lucrarii, Piotr Ilici Ceaikovski, intr-o conferinta-eveniment organizata de Opera Nationala Bucuresti in parteneriat cu Fundatia Calea Victoriei.

"Spargatorul de nuci" pe scena ONBFoto: Opera Nationala Bucuresti

"Spargatorul de nuci respecta traditia baletului romantic prin alternanta diurn-nocturn. Ceaikovski empatizeaza cu personajele create, acestea putand fi considerate alter-ego-uri ale compozitorului. Un personaj interesant este unchiul-magician, Drosselmeyer, care face legatura dintre cele doua lumi. Acest balet, care se interpreteaza, de regula, in preajma Craciunului, reprezinta cea mai solara creatie a lui Ceaikovski" , a declarat dirijorul Tiberiu Soare pentru ONB.

Programul cultural "Pentru ce mergem la Opera?", initiat de Fundatia Calea Victoriei impreuna cu Tiberiu Soare si gazduit de ONB, isi propune sa initieze tinerii si publicul larg in frumusetea si complexitatea muzicii de opera, prin abordarea tematicii ei in cadrul unor conferinte-eveniment. Noutatea proiectului consta in abordarea tematicii muzicii de opera intr-o maniera interactiva si relaxata, ce permite apropierea publicului de un stil de muzica pe cat de spectaculos pe atat de greu accesibil pentru cei neinitiati, nformeaza organizatorii.

Subiectele/Operele abordate in cadrul conferintelor fac parte din repertoriul actual al Operei Nationale Bucuresti. Dupa familiarizarea cu notiuni teoretice si istorice in cadrul conferintelor sustinute de Tiberiu Soare, participantii pot vedea sau revedea cu alti ochi operele aduse in discutie, consolidandu-si cunostintele prin experienta personala.

Pretul unui bilet la conferintele interactive este de 15 lei, respectiv 10 lei pentru studenti si pensionari.