Concursul National de Scenografie George Lowendal, ajuns la a III-a editie, are loc luni, 3 decembrie 2012, la sediul Fundatiei Lowendal din Piata Gheorghe Cantacuzino nr.1 din Bucuresti. Onorand traditia familiei Lowendal de a incuraja tinerele talente in domeniul plastic si teatral, Fundatia Lowendal organizeaza anual Concursul National de Scenografie George Lowendal, un proiect unic in Romania si un brand exclusiv al Fundatiei Lowendal.

Concursul National de Scenografie George LowendalFoto: Fundatia Lowendal

Concursul isi reafirma principala sa misiune, aceea de a incepe un dialog intre opera teatrala a lui George Lowendal, extrem de originala si inovatoare in contextul primei jumatati a secolului XX, si preocuparile noilor generatii de scenografi.

Concursul se adreseaza studentilor de la sectiile de scenografie (licenta si masterat), precum si tinerilor absolventi cu varsta sub 30 de ani ai Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti (UNARTE), Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica I. L. Caragiale din Bucuresti (UNATC), Universitatii de Arte din Targu-Mures (UAT) si Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu Bucuresti (UAUIM).

Tema celei de-a treia editii, lansata pe 11 mai 2012, propusa de profesorul si scenograful Cristian Niculescu, este piesa Volpone de Ben Jonson, cu referire la scenografia semnata de George Lowendal la spectacolul cu acest titlu, in anul 1928, la Teatrul National din Cernauti.

Concursul va avea loc in data de 3 decembrie 2012, la sediul Fundatiei Lowendal, P-ta Gheorghe Cantacuzino nr.1 , sector 2, Bucuresti, dupa urmatorul program:

Deschiderea Ceremoniei de premiere ora 18.00 (spech-uri membrii juriului si invitati)

Program artistic oferit de band-ul Alex Tomaselli 18.30 - 19.00

Festivitatea de premiere ora 19.00

Componenta juriului:

Constantin Chiriac - presedintele juriului, director al FITS (Festivalul International de Teatru de la Sibiu) si al Teatrului Radu Stanca din Sibiu

Sanda Manu - regizor si profesor

Constantin Ciubotariu - scenograf Teatrul Odeon

Ion Parhon - critic de teatru

Oana Micu - scenograf, absolvent promotia 2009, castigator al Marelui Premiu al Concursului de Scenografie ¬George Lowendal, editia 2011

Ariadna Avram - presedinta Fundatiei Lowendal

Dorin Danila artist plastic, director Fundatia Lowendal

Premii:

Premiile vor fi acordate de juriul prezidat de Domnul Constantin Chiriac, astfel:

Premiul I - 500 Euro

Premiul II - 400Euro

Premiul III- 300 Euro

Mentiune - 200Euro

Marele Premiu al Concursului de Scenografie George Lowendal, in valoare de 600 Euro, se va acorda celei mai originale abordari a temei propuse si va fi oferit de catre Doamna Ariadna Avram, presedinta Fundatiei Lowendal.

Detalii despre opera artistului George Lowendal si activitatea Fundatiei Lowendal gasiti pe pagina de internet a fundatiei www.lowendal.ro

Toate lucrarile inscrise in competitie vor face obiectul unei expozitii organizate la sediul Fundatiei Lowendal din Bucuresti in perioada 04 decembrie 2012 - 07 decembrie 2013, programul de vizitare fiind intre orele 10.00-18.00.