Galeria Saint InK va găzdui, începând de vineri, 25 mai 2012, expozitia de pictură-fotografie “Cu ochiu'n 4”, semnată Mihai Anton. Expozitia cuprinde mai multe lucrări, printre care fotografii, fotografii-pictate, pictură, instalatii si video, realizate într-o perspectivă modernă si totodată sincronizată miscării artistice europene si nu numai. Având ca slogan “totu' e artă”, evenimentul doreste să aducă în atentia publicului din tara noastră si un alt punct de vedere asupra miscării artistice românesti, atât de tematoare si crispată uneori în manifestările ei.

"Cu ochiu'n 4" - expozitie semnata Mihai Anton Foto: Afis

Mihai Anton abordează cu aceeasi lejeritate umanul, erotismul, natura iar multe din lucrările lui pot sta lejer sub amprenta naturalismului-realist. Rugat să ne spună câteva cuvinte despre crezul său artistic, Mihai Anton ne-a declarat că "totu' e artă înseamnă exact ce se întelege. Realmente cred că tot ce mă înconjoară e artă.

Apoi, eu nu pot separa pictura de muzică, fotografia de balet, sculptura de grafică, poezia de film, teatrul de grafică, literatura de viata de zi cu zi. Si, pe toate la un loc, nu ma pot abtine să nu le descopăr în fiecare secundă.

Văd arta absolut peste tot. Contextul este cel care determină perceptia asupra gestului artistic respectiv. Se stie asta de ceva timp.

Este însă o chestiune care mă îngrijorează. Să faci artă în România a devenit o problemă. Este foarte greu. Si nu este de azi. Ci de zeci de ani. Multe zeci de ani. Dar si problema asta este în sine o formă de artă. Paradoxal, nu?

Arta pentru mine e bucuria de a mă "juca" cu tot ce mă înconjoară. E libertatea mea de a rupe toate regulile. De aici si expozitia".

Domnul Anton fuge de canoane iar în viziunea sa arta nu ține seamă de granițe ci de între-pătrunderea diferitelor elemente ce o alcătuiesc, reușind astfel să aducă în sufletul privitorului o libertate absolută de expresie.

Mihai Anton este absolvent al Academiei de Artă din București, secția Scenografie. În anul 1993 a fost plecat cu o bursă la Academia de Artă din Salzburg. Activitatea sa în domeniului artei este una extrem de variată, trecând din postura de scenograf la cea de regizor, actor, cochetând pentru o perioadă și cu televiziunea.

În 2004 a avut o expoziție personală de pictură în Puerto Vallarta, Mexic, iar "Cu ochiu'n 4" este prima sa manifestare de gen la noi în țară.

Vernisajul va avea loc pe data de 25 mai, iar cei ce doresc să-i vadă lucrările pot veni, până pe 16 iunie 2012, pe strada Doamnei, numărul 3, unde se găseste galeria Saint InK.