Turneul Baletului de stat rus din Moscova, care a debutat pe 1 mai la Cluj, ajunge vineri si la Bucuresti. Sala Palatului din Capitala va fi gazda spectacolului "Giselle", una dintre cele mai cunoscute capodopere romantice, prezentata in doua acte pe muzica lui Adolphe Adam si sub coregrafia lui Marius Petipa. Rolul lui Giselle este interpretat de catre Tatiana Bolotova, solista a Baletului de stat rus din Moscova, iar prim-solistul operei Giselle va fi castigatorul premiului Petipa, Dimitry Kotermin. Great Russian Ballets are si un invitat special in turneul din Romania: Alexander Smoliyaninov, solist al teatrului Bolsoi din Moscova. Turneul din Romania prezentat de Great Russian Ballets face parte din turneul mondial 2012 pe care baletul l-a inceput in Statele Unite si Canada.

"Giselle" este una dintre cele mai cunoscute capodopere romantice, prezentata in doua acte pe muzica lui Adolphe Adam si sub coregrafia lui Marius Petipa. "Giselle" a fost prezentata pentru prima data de catre Baletul Rus in 1910 la Palatul Garnier.

Roulul lui Giselle este unul dintre cele mai cautate in balet, cerand atat perfectiune tehnica cat si gratie si sensibilitate. In primul act, Giselle transmite inocenta si dragostea unei fete de la tara si deceptia tradarii in dragoste. In al doilea act, Giselle pare din alta lume, fiind indragostita.

Roulul lui Giselle este interpretat de catre Tatiana Bolotova, solista a Baletului de stat rus din Moscova, sub conducerea lui Veceslav Gordeev. Frumusetea si abilitatile sale fizice exceptionale au ajutat-o sa ajunga la un nivel foarte inalt de profesionalism in dans. In afara rolului Giselle, ea a interpretat un alt rol extrem de dificil, cel al lui Odette-Odile din Lacul Lebedelor. A interpretat de asemenea roluri principale in: Spargatorul de nuci (Maria), Frumoasa adormita (printesa Aurora), Don Quijote (Kitri) si multe altele.

Prim-solistul operei "Giselle" va fi castigatorul premiului Petipa, Dimitry Kotermin. Renumita vedeta internationala are, in afara unei carisme extraordinare, calitati fizice si tehnice deosebite. El a interpretat roluri de mare anvergura ale baletului classic in Pas de trios, Lacul Lebedelor (printul Siegfried), Frumoasa adormita (printul Desire), Spargatorul de nuci (printul), Chopiniana (poetul) si multe altele.

Great Russian Ballets are si un invitat special in turneul din Romania: Alexander Smoliyaninov, solist al teatrului Bolsoi din Moscova din anul 2006.

Aceste trei vedete vor fi acompaniate de un grup de 40 de balerini antrenati dupa metoda Vaganova, intr-un decor extraordinar cu o costumatie care va incanta privirea publicului.

Spectacolul "Giselle" este o bijuterie artistica destinata tuturor varstelor, promit organizatorii.

Programul Turneului din Romania:

1 mai - Cluj, Teatrul National

2 mai - Galati, Teatrul Muzical

3 mai - Ploiesti, Casa Sindicatelor

5 mai - Sibiu, Casa Sindicatelor

6 mai - Timisoara, Filarmonica Banatul

7 mai - Pitesti, Casa Sindicatelor

8 mai - Oradea, Casa de cultura

11 mai - Bucuresti, Sala Palatului

13 mai - Iasi, Casa Studentilor

14 mai - Targu Mures, Filarmonica de Stat

Biletele sunt disponibile pe eventim.ro sau la agentiile de bilete locale.