Duminică, 5 februarie, de la ora 18:30 revine pe scena Operei Naţionale Bucureşti superproducţia “Mefistofele”. Personajele principale Mefistofele şi Faust vor reînvia celebra poveste semnată de Goethe după 13 ani de la premiera naţională.

Decorul, modern şi surprinzator, o tablă de şah, a fost realizat de către scenograful Cătălin Ionescu-Arbore, în anul 1999 la Opera Naţională Română Iaşi, cu care ONB a conceput această coproducţie. “Mefistofele” a fost desemnat la acea vreme “Spectacolul anului”, distincţie oferită din partea revistei „Actualitatea muzicală”, a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

Regia îi aparţine Andei Tăbăcaru Hogea, coregrafia este concepută de către apreciatul balerin şi coregraf Răzvan Mazilu, maestru de cor - Stelian Olariu, maestru cor de copii - Vasile Corjos, asistent regie - Cristina Cotescu. Spectacolul se va desfaşura sub bagheta unuia dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi muzicieni ai tinerei generaţii: dirijorul Tiberiu Soare.

În România, premiera spectacolului “Mefistofele” (Arrigo Boito) a avut loc pe scena Operei Naţionale Române Iaşi, în anul 1999, producţia fiind reluată în 2004 la Opera Natională Bucuresti.

Potrivit criticului muzical Grigore Constantinescu, premiera mondială a acestei opere a avut loc la Teatro alla Scala din Milano, în 1868, dar versiunea definitivă, destul de mult modificată, a fost prezentată publicului în anul 1881.