Cu prilejul împlinirii a 130 de ani de la naşterea muzicianului roman George Enescu, Institutul cultural român din Bruxelles organizează un concert aniversar luni 5 decembrie, ora 19.30, în prestigioasa sală a Conservatorului regal. Protagoniştii concertului vor fi doi tineri interpreţi în plină afirmare: violonistul Ilian Gârneţ, din Republica Moldova, laureat al concursului internaţional „Reine Elisabeth” în 2009, şi pianista Claudia Bara, acompaniatoare oficială, din 2007, pentru secţia de vioară a concursului internaţional „George Enescu” şi profesor-acompaniator la Capela muzicală Regina Elisabeta din Bruxelles.

Violonistul Ilian Gârneţ si pianista Claudia BaraFoto: ICR

Claudia Bara a lansat în această toamnă un CD cu creaţii camerale de tinereţe ale lui Enescu, la o casă de discuri franceză. Enescu a figurat în prim-planul toamnei muzicale din Bruxelles, prin noua producţie cu opera Oedipe la Théâtre de La Monnaie şi mai multe concerte.

Programul pregatit de cei doi tineri interpreti va contine lucrari de Ludwig van Beethoven, George Enescu si Camille Saint-Saens.

Concertul aniversar ENESCU 130, propus publicului european din Bruxelles la acest început de decembrie, reprezintă continuarea unui proiect iniţiat de Institutul cultural român în 2010, care îşi propune să asocieze artişti din Republica Moldova şi din România, în intenţia de a sublinia apartenenţa lor la un spaţiu cultural comun.