Fundatia Gabriela Tudor prezinta, in premiera, marti, 15 noiembrie de la ora 19.30 la Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti spectacolul Available, o noua productie realizata in 2011. Available este un proiect initiat de Cosmin Manolescu si realizat in colaborare cu coregrafa italiana Gabriella Maiorino, stabilita la Amsterdam, si coregrafa coreana HeJin Jang, stabilita la New York.

Available investigheaza dialogul si schimbul de experienta profesionala si de practici artistice in interiorul unui spectacol de dans contemporan. 3 coregrafi, 3 orase si 3 contexte culturale diferite (Bucuresti, Amsterdam, New York) se intersecteaza in cadrul unui spectacol care pune in discutie conceptul de co-autor. Cine este creatorul piesei - cel care a avut ideea, cel care a dezvoltat la modul practic piesa sau colegii care prin reactiile lor au transformat si conturat materialul coregrafic? Care sint limitele disponibilitatii fiecaruia de a se lasa folosit/ transformat de ceilalti?

Premiera Available va fi prezentata in 18 noiembrie 2011 si la Cluj-Napoca, la Fabrica de Pensule, in cadrul Festivalului Temps d’Images organizat de Asociatia Colectiv A. In calendarul proiectului va avea loc de asemenea o prezentare la Universitatea Artez din Arhem, Olanda, in perioada 1-2 decembrie 2011.

Colaborarea internationala ocazionata de Available reprezinta un rezultat al proiectelor „Europe in Motion” (Utrecht, 2009) si „Moving Dialogue” (New York-Bucuresti, 2010-2011), care au incercat sa incurajeze dezvoltarea unui dialog activ intre artisti romani si artisti straini.

Intrarea la spectacol este libera, informeaza comunicatul Fundatiei Gabriela Tudor.