​​Mai precis, un simbol al lumii in care traim. Ca sa vedeti cat de actual e spatiul romanesc! Si cat de reprezentativ este autenticul nostru Dorel la nivel global. Asadar ce-ar fi sa mai iesim zambind din provincialismul nostru cel de toate zilele? Ia uitati ce zice Paulo Coelho in 6 Septembrie 2011 comentand pe Facebook o poza din Romania: “A snapshot of the world today“, scrie Moromitic pe blogul La coltu' strazii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Poza e mai veche si replicata in varianta Andre, Ivan s.a. dar e Dorel al nostru, in uniforma sa albastra de la (fosta) Electrica cu logo cu tot. Iata ca nu suntem deloc in urma istoriei, ba chiar suntem bine de tot infipti in prezent. Vreti confirmari? cititi comentariile de sub poza, fiecare isi recunoate Dorelul din tara lui iar replicile sunt toate gen “parca e la noi in …” si urmeaza UK, Filipine, Spania, SUA, India, Australia, Polonia, s.a. cu totii simtindu-se reprezentati. As fi luat cu copy/paste cateva comentarii dar am renuntat ca se facuse ditamai lista fiindca nu ma puteam opri din citat pontosi din toate colturile planetei. Poza are peste 20,000 de Like, 3000 de comentarii si aproape o mie de Share.

Dar nu e ceva nou p-aici, pe vremuri devenise folclor zicerea: Doi cu sapa, cinci cu mapa.

Si una in apararea lui Dorel, ca de mult vreau sa strig asta: nu mai faceti poze la ora 12:00, nu mai mestecati de-a valma reportaje filmate la pranz, fiindca fix in secunda 11:59:59 a fiecarei zile lucratoare lucrul se opreste automat pe orice santier din Romania si oricine a avut legaturi cu domeniul stie asta. Nu le trebuie sindicat sa le apere acest drept, e stiut de cand lumea si de la Constanta la Satu Mare, niciun meserias serios nu glumeste cu pauza de masa. Iar daca v-ati tocmit mester care nu ia pauza la pranz, sa fiti sigur ca ala nu e mester cu experienta. E vorba de munca fizica, de calorii, de hidratare, de odihna, e alta mancare de peste decat frecarea de menta la birou.

Asta fiindca mi-am amintit de corporatristii aia care fac poza la ha-ha-ha Dorelii aia lenesi care o freaca la munca, apoi se hlizesc pe seama lor in pauza de cafea, de tigara, de mers la magazin, in pauza de platit rate sau online in fereastra de facebook mereu activa si mereu vecina cu excelurile alea lasate in paragina. Sau in pauza de citit bloguri aiurea. :)

Comenteaza peblogul La coltu' strazii.