Canada a declarat vineri că va avea loc o relaxare treptată și va avea loc o reîntoarcere la sporturi de interior și reuniuni de familie pe măsură ce vor fi vaccinați mai mulți oameni, dar nu a mers până acolo încât, ca în Statele Unite, să spună oamenilor că în cele din urmă pot renunța la măști, relatează Reuters.

Coronavirus CanadaFoto: Hotnews

Canada a administrat o doză de vaccin COVID-19 la puțin peste jumătate din populația sa adultă, a spus Theresa Tam, directorul de sănătate publică.

Joi, Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au informat că persoanele complet vaccinate nu trebuie să mai poarte măști în aer liber și pot evita purtarea lor în interior în majoritatea locurilor.

Vineri, agenția de sănătate publică din Canada a oferit îndrumări celor 10 provincii, care sunt responsabile de restricțiile.

Agenția spune că odată ce 75% dintre canadieni au făcut o singură doză și 20% sunt complet vaccinați, unele restricții pot fi relaxate pentru a permite întâlniri mici în aer liber cu familia și prietenii, să meargă în camping și să facă picnicuri.

Odată ce 75% dintre cei eligibili sunt complet vaccinați în toamnă, sporturile interioare și reuniunile de familie pot fi permise din nou.