Oricine care încearcă să ascundă dacă au fost într-o țară din zona roșie riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani sau o amendă de până la 10.000 de lire dacă încalcă regulile stricte care vor intra în vigoare de pe 15 februarie, relatează The Guardian.

Coronavirus LondraFoto: VV Shots / Alamy / Profimedia Images

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a spus că britanicii și irlandezii care intră în Anglia din țările cu risc crescut, respectiv acele țări din zona roșie cum ar fi Africa de Sud, vor trebui să plătească 1.750 de lire și să stea în carantină 10 zile în hoteluri desemnate special pentru carantinare.

El a spus că guvernul a contractat 16 hoteluri cu 4.600 de camere inițial pentru intrarea în țară, un număr care va fi extins în curând.

Toți cei care sosesc în Regatul Unit trebuie să aibă dovada unui test negativ Covid făcut în ultimele 72 de ore și să se izoleze pentru 10 zile. Călătorii care nu sunt rezidenți ai Regatului Unit și care vin din țările din ”zona roșie” au deja interdicție de a intra în Regatul Unit.

Oricine va ajunge de luni în Regatul Unit va fi nevoie să fie testat PCR în ziua 2 și ziua 8 de carantină după sosire, în afară de testele de dinainte de zbor.

Hanckok a spus că va fi nevoie ca aceste teste să fie rezervate online pe un portal care intră în funcțiune joi, iar dacă sunt pozitive, carantina se va prelungi cu 10 zile.

El a anunțat de asemenea o amendă de 1.000 de lire pentru cei care sosesc din alte țări și care nu prezintă testul obligatoriu și o penalizare care urcă până la 10.000 de lire dacă cineva nu stă în carantină în hotelul stabilit.