„Perioadă de probă”: Polonia redeschide hotelurile, cinematografele și teatrele
Opera, filarmonica, terenurile de sport în aer liber, pârtiile de schi şi piscinele se vor redeschide de asemenea din 12 februarie, a declarat ministrul Culturii, Piotr Glinski, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul Morawiecki şi alţi oficiali guvernamentali.
Hotelurile şi instituţiile culturale se vor putea redeschide la o capacitate de 50%. Măştile vor fi obligatorii.
Toate facilităţile se vor redeschide pentru o perioadă de probă de două săptămâni. Deciziile ulterioare vor depinde de evoluţia situaţiei.
„Ce se va întâmpla în continuare depinde de responsabilitatea noastră”, a declarat ministrul Sănătăţii, Adam Niedzielski.
În ultimele două săptămâni, numărul de noi infectări cu coronavirus a stagnat iar presiunea asupra sistemului de sănătate s-a redus, a spus Morawiecki.
Această „stabilizare fragilă” a permis guvernului să facă un nou pas în redeschiderea economiei, însă o ridicare a restricţiilor la nivel mai larg nu este încă posibilă, a afirmat premierul.
În consecinţă, restaurantele şi sălile de sport vor rămâne închise. Restaurantelor li se permite să funcţioneze în regim de catering. Polonia a raportat vineri peste 6.000 de noi infecţii virale, precum şi 368 decese asociate COVID-19.
Numărul total al deceselor în ţară se ridică la peste 38.700.
Citește și:

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?