Ancheta în cazul angajaților școlii din Capitală unde au fost depistate persoane infectate cu SARS-CoV-2, tulpina nouă din Marea Britanie, a fost extinsă, informează Mediafax.

Pregatiri scoalaFoto: Agerpres / Digi 24

Reprezentanții Ministerului Sănătății au transmis, duminică, faptul că, având in vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, în cazul școlii, DSP București a decis extinderea anchetei epidemiologice.

Astfel, au mai recoltate încă 11 probe la care se așteaptă rezultatul.

Ministrul Educației a declarat, duminică, la Digi 24, că Școala 28, din Sectorul 2 al Capitalei, este în atenția autorităților.

„Specialiștii din DSP, INSP și Ministerul Sănătății au în atenție această situație, care este fără îndoială îngrijorătoare. Sunt convins că se va întruni și Grupul tehnico-științific de pe lângă CNSU. S-a luat deja decizia închiderii școlii. Partea de secvențiere genomică pentru a avea sau nu confirmarea infectării cu noua tulpină va dura câteva zile, o săptămână. Până atunci, DSP are în atenție cu prioritate această situație din Școala Gimnazială 28 din Sectorul 2”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Nouă din 10 persoane testate, contacți ai unuia dintre pacienții depistați cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie, au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR, a informat sâmbătă Ministerul Sănătății. Pacientul testat inițial lucrează într-o școală din Capitală.

În cadrul unității de învățământ au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2 un număr de patru persoane (un caz confirmat pe data de 14 ianuarie și 3 cazuri în data de 18 ianuarie).

Potrivit MS, în 22 ianuarie au fost testate la Institutul „Matei Balș” 10 persoane (cele patru confirmate și șase contacți direcți ai acestora).