Opt români care lucrează la o fermă din Franța au fost confirmați cu coronavirus, potrivit Ministerului de Externe.

Testare coronavirus in RomaniaFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Ministerul Afacerilor Externe anunță că Ambasada României la Paris a fost notificată cu privire la testarea pozitivă pentru COVID-19 a opt români care lucrează la o fermă din departamentul Landes al regiunii Aquitania din Franța.

Potrivit datelor preliminare comunicate de către autoritățile franceze, românii se află în Franța de la începutul lunii iunie și au fost confirmați cu coronavirus în 2 iulie.

La acest moment, se află într-un centru de carantină, unde condițiile sunt optime, iar starea lor de sănătate este bună, precizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris +33 (0)1 47 05 29 66 ; +33 (0)1 47 05 27 55, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Paris +33 (0)6 80 71 37 29.