USR va decide dacă va vota sau nu pentru prelungirea stării de alertă după ce Guvernul va prezenta date și statistici clare care să justifice prelungirea restricțiilor, afirmă Dan Barna.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liderul USR spune că i-a propus miercuri secretarului de stat Raed Arafat ca starea de alertă să fie menţinută doar acolo unde cifrele şi datele o solicită, doar în zonele în care există mai multe cazuri active de COVID-19, astfel încât o parte din activitatea economică din România să fie deblocată, iar Arafat "a promis că, în momentul în care va veni dinspre Guvern solicitarea aceasta va veni însoţită de o justificare, date epidemiologice şi de argumente foarte concrete".

De asemenea, Barna a propus ca această perioadă să fie doar de 15 zile, şi nu de 30, cum este inițial discutată.

"Decizia USR de a vota sau nu prelungirea stării de alertă va fi luată după ce Guvernul va prezenta date și statistici clare care să justifice prelungirea restricțiilor", a scris Dan Barna pe Facebook, miercuri seară.

Instituirea stării de alertă doar în anumite zone "nu stă în picioare" pentru că "există focare de coronavirus peste tot", a declarat miercuri seară, la Digi 24, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.