Mai devreme sau mai târziu, animalele aveau să observe absența oamenilor retrași în izolare. Presa internațională a semnalat numeroase cazuri în care animalele au profitat de această situație fără precedent. Chiar dacă printre informații s-au strecurat uneori și cazuri de fake news, fenomenul este prezent, iar acum a venit rândul leilor să tragă un pui de somn în mijlocul drumului, ieșind din zona parcului național din Africa de Sud unde stau de obicei, relatează Guardian și BBC News.

Lei in Africa de Sud (twitter_Foto: Hotnews

Este vorba despre Parcul Național Kruger din Africa de Sud unde administratorul Richard Sowry a făcut mai multe fotografii care surprind cel puțin opt lei, inclusiv pui, care dorm în mijlocul drumului.

Ofițerul de presă al parcului, Isaac Phaala, a precizat pentru BBC că, în mod normal, felinele stau ascunse în zona de vegetație, însă acum profită de libertatea pe care le-o oferă parcul prin absența turiștilor. Acesta a mai spus că leii preferă drumul pentru că este uscat.

Fotografiile au fost publicate pe twitter, în mesaj fiind explicat faptul că leii nu stau de obicei în zona turistică a parcului, cu atât mai puțin nu zac în mijlocul drumului care, în mod normal, este destul de aglomerat.