Actorul francez Gerard Depardieu, căruia i s-a acordat cetățenie rusă în 2013 prin decret prezidențial, a votat la Alegerile pentru Duma de Stat la Ambasada Rusiei din Paris, în timp ce soţia opozantului Kremlinului Alexei Navalnîi, Iulia Navalnaia, a anunțat și ea că și-a exprimat votul.

Gerard Depardieu la Ambasada Rusiei din ParisFoto: Captura video

Actorul francez Gerard Depardieu, care are şi cetăţenie rusă, a votat la ambasada Rusiei la Paris.

“Să nu credeţi când ei vă spun că totul este decis şi că nimic nu depinde de votul vostru. Votul vostru poate preveni adoptarea încă unei legi neruşinate, poate preveni încarcerarea încă unui deţinut politic. Şi poate va elibera pe cineva”, a scris Iulia Navalnaia pe Instagram, potrivit News.ro.

xxx

Pe de altă parte, poliţia din Moscova a reţinut trei persoane care încercau să protesteze individual în Piaţa Puşkin. Doi dintre protestatari afişau un mesaj prin care cereau alegeri corecte, iar al treilea cerea eliberarea deţinuţilor politici.

Aproximativ 108 milioane de ruşi au fost chemaţi la urne, începând de vineri şi până duminică, să aleagă cei 450 de membri ai Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamnentului rus,. Rezultate sunt aşteptate duminică seara.