SCORPION

NUMERE NOROCOASE

1, 8, 12, 17, 27, 38, 42

Piatra norocoasa

CARNEOL- Mareste energia si puterea de concentrare si protejeaza.

Semn de apa, fix, negativ, feminin, guvernat de Marte si Pluto

Perioada: 23 octombrie-21 noiembrie

Scorpionul este cel de-al optulea semn al zodiacului si se extinde de la gradul 210, la gradul 240. Poate fi considerat cel mai ezoteric semn zodiacal, fiind legat de conceptele de moarte si renastere. In opozitie cu zodia Taurului, se refera la moarte, la metamorfoza, la renastere, fiind si sub influenta dominatoare a lui Pluto.

Celuilalt guvernator, Marte, i se datoreaza aspectele „focoase”, in contradictie cu elementul apa al semnului. Este considerat semn fix, pentru ca in perioada respectiva nu incepe si nu se termina nici un anotimp. Elementul apa se refera de aceasta data la mlastina, la balta, la materia in descompunere.

Nativii din Scorpion au o sensibilitate paranormala, caracter puternic, energie, simt al comenzii, spirit razbunator, sentimente distructive si autodistructive, tendinta de a-si complica viata, interes pentru criminologie si mister. In concluzie, axa de valori viata-moarte si sexul sunt legate indisolubil de zodia Scorpionului. Trebuie facuta totusi o distinctie.

Daca la fel ca nativii din Sagetator, Taur si Berbec, sunt navalnici in ceea ce priveste sexul si la fel ca acestia iubesc cantitatea, spre deosebire de ei, erotismul lor este inainte de toate mintal, complicat, explorator. Mai mult decat atat, sunt foarte multe cazuri de impotenti si de frigide, de nativi care ascund adanc in fiinta lor tentatia si expresia sexuala.

Exista de asemenea printre ei, multe cazuri de moralisti intransigenti, care exclud pornografia, pe cand alti reprezentanti ai aceleiasi zodii o devoreaza.

Cea mai semnificativa caracteristica a semnului este insa energia psihofizica. Buni luptatori, isi pot exprima energia excesiva prin sport si chiar iubesc competitia. Va reusi profesional in cariere ca cea de politist, dentist, militar, comerciant sau sportiv. Cel mai adesea au un comportament excesiv, fie ca muncesc foarte mult, fie ca fumeaza intruna.

Aceste manifestari apar mai ales in cazul celor care au ca dominante in horoscoapele personale planetele Venus, Marte sau Jupiter. Daca au Ascendentul in Fecioara ori Saturn in conjunctie cu Luna, este amabil, impecabil, masurat si precis, muncitor si adept al rutinei. Toti mocnesc indelung razbunarile si sunt capabili sa le puna in aplicare dupa trecerea unor ani de asteptare.

In iubire, Scorpionul este complicat si chiar daca nu ajunge la excese, tinde sa se angajeze in casnicii turbulente, condimentate de mister si suferinta. Sexualitatea sa este sofisticata si poate deveni patologica. Este foarte gelos si posesiv. In casnicie, tinde sa comande, iar daca a ales ca partener o persoana incorecta apar adevarate furtuni care se finalizeaza cu ruperea relatiei.

Plictiseala constituie cel mai mare dusman la orice nivel. Daca legatura sentimentala pierde din pasiune si nu isi pastreaza prospetimea atractiei, in mod sigur se va orienta spre alta experienta erotica.

In munca, da maximum posibil, fiind apreciat pentru ambitie si rezistenta. Colegii fac eforturi incredibile pentru a putea sa tina pasul cu ritmul scorpionesc. Este tiranic cu subordonatii, dar obtine cele mai bune rezultate ca director si cele mai slabe ca simplu salariat. Isi asuma responsabilitatile si este impotriva deciziilor comune.

Organele sensibile sunt cele de reproducere si de excretie. Foarte sensibil la bolile venerice si la hemoroizi, este supus unui stres permanent din cauza activitatii continue, a exceselor, care pot oricand sa provoace un infarct. Majoritatea acestor nativi au tendinta de a cheli.

Barbatul Scorpion este inteligent si reuseste in orice conditii sa se impuna. Pretinde sa fie ascultat, isi iubeste cu pasiune partenera si cu daruire totala propriii copii. Adesea este infidel si gelos in acelasi timp.

Femeia Scorpion este plina de pasiune si energie. Da dovada de eficienta la fel de bine si ca salariata si acasa. Simpatice si fascinante, spirituale si degajate, aceste native pot fi cele mai acerbe feministe. Unele au probleme cu starea de maternitate, pe care o refuza inconstient. Au nevoie de parteneri puternici, virili, inteligenti.

Copilul Scorpion isi pune foarte des parintii in incurcatura prin intrebari despre sex. Este necesar sa i se dea o educatie care sa aiba la baza moderatia, pentru a se evita manifestarile extremiste ulterioare. Vitalitatea deosebita si curajul fara limite ii pot defavoriza prin pericolele in care intra de buna voie.

Sportul, mai ales inotul, este masura cea mai buna de a dirija si consuma aceasta energie fantastica, care comporta riscuri si accidente.