Victor Kevehazi, senior partner al KPMG Romania: "Am discutat si cu ministrul Finantelor, Mihai Tanasescu, si nu cred ca exista o cifra "corecta" pentru nivelul taxelor. Trebuie vazute toate aspectele unei afaceri", a afirmat Kevehazi.

"Potrivit unui raport al OECD privind investitiile straine directe, nivelul taxarii este unul dintre cele mai putin importante aspecte pentru decizia de investitii. Investitorii doresc in mod special stabilitate si cunoasterea sistemului", a spus Kevehazi.

La randul sau, Richard Ebling, presedintele KPMG pentru Europa Centrala si de Est, a aratat ca media impozitului pe profit in Uniunea Europeana inainte de extinderea de la 1 mai era de 31%. Media in cele zece state care au aderat era de 19%, urmand sa scada la 12% in urmatorii cinci ani.

Unele state, cum ar fi Cehia, au infiintat o autoritate guvernamentala unica pentru investitorii care doresc sa infiinteze companii. Astfel, durata de obtinere a tuturor autorizatiilor este cuprinsa intre patru si sase saptamani.