Daca primiti 100 de telefoane pe zi in care o voce necunoscuta va invita sa cumparati anumite pilule albastre sau prafuri minune pentru slabit, sa nu credeti ca sunteti victima unei farse din partea unor prieteni. A aparut spit-ul, varianta audio a mesajelor spam! Descoperirea a fost facuta de catre o companie americana din Maryland, se arata intr-un material xinhuanet.com.

Gaselnita raspandacilor de mesaje publicitare nesolicitate se bazeaza pe dezvoltarea tot mai rapida a tehnologiei VoIP (telefonie prin Internet).

Cercetatorii americani au facut cateva teste prin laboratoarele lor, ajungand la urmatoarea concluzie: un computer poate fi programat sa trimita pana la 1.000 de mesaje spam pe minut, prin intermediul telefoniei pe Internet.

Iata ca bataia de cap provocata de mesajele spam intra intr-o noua faza, si asta dupa ce cu putin timp in urma se facusera publice datele referitoare la raspandirea spim (spam prin serviciul messenger).

Conform unui studiu efectuat de compania specilizata in securitate electronica Clearswift, se asteapta ca numarul mesajelor "spim" sa ajunga in 2004 la 1,2 miliarde, o crestere de 400 de milioane fata de anul trecut.

Un studiu american indica faptul ca in 2003 s-au trimis 582 de miliarde de mesaje prin serviciul messenger.