Seful Politiei Municipiului Deva, comisarul-sef, Ioan David, 52 de ani, a fost retinut ieri de procurori ai Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia sub acuzatia de complicitate la activitatea unui periculos grup criminal. Alaturi de comisarul-sef Ioan David au fost retinuti si Nitu Cristian Bogdanel, 33 de ani si Lechintan Cristian Marian, zis "Piedone", 24 de ani, ambii din Deva.

Toti trei au aderat la grupul condus de "Bibanu" si "Spuma", capi ai lumii interlope din Hunedoara care organizasera o banda de recuperatori dupa modelul celebrei organizatii criminale japoneze "Yakuza".

In referatul de motivare a retinerii comisarului-sef Ioan David, se arata ca acesta a aderat la grupul sus-mentionat, furnizand inculpatilor si invinuitilor informatii care prezentau interes pentru activitatea lor infractionala. Totodata, David i-a favorizat pe infractori in cursul urmaririi penale. Banda infractorilor hunedoreni era coordonata de Nitu Cristian Bogdanel.

Lechintan Cristian, in calitate de executant al dispozitiilor liderilor gruparii, participa la toate raziile de strangere a taxelor de protectie pe raza Municipiului Deva. Din grupare mai facea parte si politistul Sorin Precup arestat in urma cu o saptamana.

Din gruparea condusa de "Bibanu", "Spuma" si Nitu Cristian faceau parte circa 40 de persoane care puteau fi mobilizate la orice ora pentru a interveni in forta si a-i potoli pe patronii care nu raspundeau la comenzi. Pana acum, in cauza au fost retinute 13 persoane.

Dan CARBUNARU, Nicolae MILITARU