Secretarul general adjunct al FRF, Cristian Bivolaru, s-a intors ieri de la Milano, unde a avut dublu rol. Observator UEFA la meciul AC Milan - Sahtior Donetk si delegat din partea Federatiei sa-i prezinte oficial lui Mircea Lucescu propunerea de a prelua echipa nationala.

"I-am transmis oferta Federatiei atit lui Lucescu, cit si managerului general al clubului, deoarece patronul Rinat Ahmetov nu a mai ajuns la meci din cauza situatiei politice din Ucraina", a explicat federalul. Bivolaru a continuat: "Asa cum ma asteptam, Lucescu este foarte dornic sa preia echipa nationala, insa totul depinde de contractul care-l leaga de Sahtior.

Cred ca mingea vine spre noi, in sensul ca sint convins ca Lucescu va reusi sa-l determine pe Ahmetov sa gaseasca o solutie de compromis".

Oficialul FRF l-a anuntat pe Il Luce ca posibilitatea de a antrena atit prima reprezentativa, cit si pe Sahtior nu este agreata in totalitate de membrii Comitetului Executiv. "Mircea a spus ca oricum, in situatia in care patronul ii permite acest lucru, va face o strategie pe care ne-o va prezenta, iar daca ea va fi acceptata sau nu vom vedea.

Cert e ca vrea sa puna umarul la reconstructia fotbalului romanesc si sa-si incheie cariera in tara", a dezvaluit Bivolaru planurile lui Mircea Lucescu, platit de Sahtior Donetk cu un salariu anual de 3 milioane de dolari.

"Lucescu stie ca Ahmetov nu-i da drumul si incearca sa-l convinga pe acesta sa pregateasca in paralel si pe Sahtior, si echipa nationala. Nu-si poate rascumpara contractul si nici Federatia nu are aceasta posibilitate"

Cristian Bivolaru, secretar general adjunct al FRF

De ce minte Nasu\'?

Primul pe aeroportul Henri Coanda a aterizat avionul cu care s-a intors Cristian Bivolaru de la Milano. Secretarul general adjunct al FRF a declarat jurnalistilor care l-au asteptat la Otopeni ca i-a comunicat si lui Mircea Sandu ce a discutat cu Mircea Lucescu. "Parea interesat de ceea ce s-a intimplat.

Se pare ca a avut si alte confirmari, iar lucrurile se vor lamuri in cel mai scurt timp", a precizat Bivolaru. La circa o ora distanta, presedintele Federatiei infirma varianta subalternului sau: "N-am discutat nimic cu Bivolaru despre cum a decurs intilnirea lui cu Lucescu".

Sandu neaga ca s-a intilnit cu Boloni

Ieri, presedintele FRF, Mircea Sandu, s-a intors de la Bruxelles, unde a fost delegat UEFA la meciul din Liga Campionilor, Anderlecht - Valencia. Potrivit unor surse federale, Nasu\' urma sa se intilneasca si cu Ladislau Boloni, care trebuia sa vina in Belgia de la Rennes, distanta de 650 de kilometri. "Nu m-am intilnit cu Boloni, nu stiu nimic de el.

Saptamina viitoare astept raspunsurile la cele patru scrisori de intentie pe care le-am trimis, apoi va incepe extemporalul. Cel care va fi numit trebuie sa se impuna si sa faca treaba! Altceva, n-am ce sa va anunt", a spus Sandu, negind orice contact cu Boloni.

Intrebat despre declaratia lui Giovanni Becali, care a spus ca scrisorile de intentie pentru cei 4 antrenori sint de fapt praf in ochi, Nasu\' a spus: "Intrebati-l pe Becali despre asta!". y Costin Stucan

Razvan: "Nu cred ca tata vine la nationala"

Antrenorul Rapidului, Razvan Lucescu, este sceptic in privinta sanselor ca tatal sau, Mircea Lucescu, sa preia echipa nationala. "Nu am vorbit cu el, dar imi este greu sa cred ca acest lucru poate fi realizabil. Cel mai in masura sa dea explicatii despre acest subiect este tatal meu.

Eu as fi fericit doar pentru un singur lucru: sa fim aici impreuna din nou, pentru ca a trecut mult prea mult timp de cind stam despartiti", a punctat tehnicianul giulestean.

18 ani intre 4-0 si 0-4

Mircea Lucescu a fost indepartat de la echipa nationala in 1986, dupa victoria cu 4-0 impotriva Austriei din preliminariile CE \'88, si ar putea reveni in urma infringerii cu 0-4, suferita miercuri de Sahtior Donetk in fata lui AC Milan in Liga Campionilor.