Dupa un sezon de toamna destul de zbuciumat, am ajuns si la finele turului. Un final cu...

restante, daca ne gandim ca de abia, week-end-ul viitor, se va trage linie finala, dupa terminarea celor doua partide din actuala stagiune, amanate din lipsa de timp sau pe motiv de indigestie colectiva! Pana atunci, insa, meciurile acestei runde pot creiona, in linii mari, tabelul matematic al fotbalului, care provoaca unora atatea batai de cap si nopti nedormite.

In sos. Stefan cel Mare, Dinamo merge doar pe "1” solist in intalnirea cu FC Arges. "Victoria de la Craiova ne-a readus sus in clasament. In jocul de maine (n.r.-astazi) sunt trei puncte foarte importante in lupta pentru un loc in cupele europene", a declarat, ieri, Ioan Andone, tehnicianul "cainilor” dand semnalul mobilizarii generale in fata ultimului "hop” al anului.

Cum pitestenii vin dupa o remiza, pe propriul teren, cu Apullum, care a "zgaltait” serios scaunul antrenorului Ion Moldovan, se pare ca gazdele vor avea o sarcina usoara in a-si indeplini planul, dar punctele nu au ajuns, inca, sa fie contabilizate in dreptul "alb-rosiilor”.

La randul lor, aflate tot in partea superioara a clasamentului, Farul si FC National mizeaza pe un rezultat pozitiv, care sa le mentina pe podium. Sa vedem, acum, ce parere o sa aiba adversarele lor, Apullum, respectiv FCM Bacau, doua echipe ce joaca acasa cu ochii pe... minusurile acumulate in clasamentul adevarului.

Aceeasi grija o are si Poli Iasi, numai ca trupa moldoveana se deplaseaza in urbea lui tata Jean, cu speranta ca Gloria, fara punct in ultimele trei runde, va fi inca o data "darnica” la punga.

In schimb, pentru Universitatea Craiova, partida de la Galati s-a transformat, dupa infrangerea dureroasa din etapa trecuta, cu Dinamo, intr-o adevarata batalie pentru mentinerea in primul esalon!? Cu "-8” in "clasamentul adevarului”, oltenii pot termina turul chiar si pe locul 16, nemaiintalnit in istoria lor de 40 de ani neintrerupti in prima liga.

Problema este ca vor intalni un Otel(ul) "calit” binisor de tehnicianul Sorin Cartu, probabil chiar viitorul antrenor al... "Stiintei”.

In fine, daca, astazi, se joaca in toata tara, cortina peste ultima runda a turului va cadea, maine, la Timisoara. Un joc care se va disputa intre cei doi poli ai clasamentului, cu Steaua in postura de favorita certa, dupa victoria mare obtinuta, joi, in grupele Cupei UEFA, precum si dupa acel halucinant 8-1 administrat, sezonul trecut, banatenilor chiar pe "Dan Paltinisanu”.

Totusi, "lanterna rosie”, condusa de pe margine de... patronul Anton Dobos, va incerca sa arate ca inca mai palpaie si ca nu doreste sa "vaduveasca” Divizia A de 30.000-40.000 de suporteri pe meci!