PNA (Sectia 1) a dispus retinerea inculpatului Vergil Antohi Popescu, fost general de flotila in MApN. Procurorii l-au prins in flagrant in timp ce primea 10.000 de euro de la doi oameni de afaceri. Fostul general MApN a pretins acea suma promitand ca-si va trafica influenta pe langa persoane cu functii de conducere si decizie din structuri guvernamentale, militare si civile.

Miza traficului de influenta era adjudecarea unor licitatii publice pentru achizitionarea de combustibili. Procurorii PNA au stabilit ca Popescu a comis trafic de influenta in forma continuata. Popescu, anterior prinderii in flagrant, a mai pretins de la alte persoane si suma de 2,5 miliarde de lei, fapt descoperit si confirmat prin interceptari efectuate legal de procurori.

Popescu voia sa disimuleze plata pentru actul de coruptie prin acte de comert si de rostogolire a banilor pe traseul unor firme pe care le voia implicate in licitatii trucate. Ieri instanta a emis mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.