Real Madrid nu a avut nici o problema in a lichida marele rival catalan pe teren propriu in cea de-a 150-a editie din El Clasico, scor 4-2. Galacticii s-au napustit din start spre buturile lui Valdes, flaminzi de victorie si de a relansa lupta pentru titlu.

Francezul Zidane si-a amintit ca a marcat in finala CM 1998 doua goluri cu capul si a gasit plonjonul unui pusti de 20 de ani pentru a deschide scorul. A fost 2-0, in urma unei faze aproape la indigo, de asta data Ronaldo, care nu mai marcase pe Bernabeu de mai bine de o luna, trecindu-si numele pe lista marcatorilor.

Realul s-a relaxat putin si Eto’o a marcat un gol istoric, al 1.000-lea primit de madrileni acasa in Primera. Avea sa fie pedepsit mai tirziu de fundasii in alb, care i-au provocat o vacanta nedorita, de 6-8 saptamini, cu o accidentare la glezna dreapta.

Finalul primei reprize a fost perfect pentru gazde, cu un gol al lui Raul, iar golul patru a venit dupa pauza, 100 % made in England, cu Beckham la serviciu si Owen la finalizare. Lovitura libera de 4-2 a lui Ronaldinho a ramas doar pentru impresia artistica.

sorin.dumitrescu@prosport.ro