Seful crestin democratilor germani din Parlamentul European, Markus Ferber, a anuntat ca va cere oprirea extinderii Uniunii Europene si a ratificarii tratatelor de aderare cu Romania si Bulgaria.

Intr-un interviu in exclusivitate la BBC, domnul Ferber a explicat ca votul negativ al Frantei arata ca Uniunea Europeana nu poate face fata unei noi extinderi.

"E foarte clar ca Romania si Bulgaria apartin Europei si ca trebuie sa devina membre ale Uniunii Europene, dar ambele parti trebuie sa fie pregatite pentru aceasta aderare. Deocamdata, nici cele doua tari, nici Uniunea Europeana nu sunt pregatite", a declarat domnul Ferber.

Asta ar insemna ca 2007 ar putea sa nu mai fie o data realista de aderare?

"Daca pana in 2007 nu vom avea o Constitutie a Uniunii Europene aprobata, extinderea Uniunii nu are nici un sens", a spus la BBC parlamentarul european. In ce masura insa aderarea Romaniei si Bulgariei va fi speculata de oamenii politici germani ca subiect de campanie electorala la alegerile din toamna?

"In alegerile anticipate din Germania, Turcia va constitui o tema electorala si nu Romania si Bulgaria. Atat doamna Angela Merkel, candidata noastra la functia de cancelar al Germaniei, cat si partidul meu credem ca Romania si Bulgaria trebuie sa apartina Uniunii Europene."

"Nu este insa cazul Turciei, care nu apartine Europei si Uniunii Europene. De aceea, Turcia va fi subiect de campanie electorala si nu Romania sau Bulgaria", a mai spus Markus Ferber