Societatea de asigurari ASIROM are, incepand cu 1 iunie, o noua echipa manageriala. In fruntea firmei se afla austriacul Boris Schneider, care l-a inlocuit pe Ion Gheorghe Bratulescu, transferat pe postul de director general adjunct. Anul trecut, pentru aceasta pozitie, fusese propus Stefan Boboc, fostul sef al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

Comisia de Supraveghere in Asigurari a respins solicitarea ASIROM pentru motivul ca Boboc avea pe rol doua dosare de urmarire penala nesolutionate in urma scandalului FNI. "Vom lucra in perioada urmatoare pentru a pregati societatea sa faca fata concurentei dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana si pentru a ramane acelasi factor de stabilitate pe piata asigurarilor.

Ne propunem sa furnizam produse si servicii la nivel european, iar clientii vor decide daca vor incheia cu noi o polita de asigurare sau nu", a declarat directorul general Boris Schneider. Ioan Niculae, patronul societatii, care detine 40,55% din actiunile ASIROM, asteapta sa vada primele rezultate pozitive sub noul management pana la finalul acestui an.

Anul trecut, firma a raportat venituri de 5.160 miliarde de lei (127,3 milioane de euro), dar si pierderi substantiale. "in ciuda rezultatului negativ, trebuie sa va spun ca sunt multumit de activitatea ASIROM din 2004. Politica mea nu a vizat obtinerea de dividende, ci consolidarea companiei.

De altfel, rezervele tehnice ale societatii depasesc 120 de milioane de euro, plasati in depozite bancare si titluri de stat", a explicat Ioan Niculae. El a precizat ca, in ciuda speculatiilor lansate anul trecut cu privire la vanzarea societatii, nu a avut de gand sa vanda partea sa din firma. "Am avut oferte de cumparare inca de la momentul privatizarii, in 1998.

Anul trecut, compania de consultanta KPMG a realizat un studiu de evaluare si au fost solicitate oferte neangajante pentru ASIROM. Am primit oferte de la zeci de firme de asigurari din intreaga lume. Nu am avut nici o clipa intentia de a vinde, dar din oferte imi pot da seama cum evalueaza ceilalti societatea.

Firma este vazuta bine, valoarea estimata a intregii companii fiind de peste 200 milioane euro", a mai aratat Ioan Niculae.