Fanel Pavalache a devenit, pentru Academia Catavencu, un personaj mitologic. Fostul consilier guvernamental, in legatura cu angajarea caruia dlui Micky Spaga nici gura nu-i putea, a fost condamnat pentru ca ar fi pretins mita pentru doua judecatoare.

Asta este ceea ce pastreaza memoria seaca a Justitiei din celebrul Pavalache. Noi, insa, nu-l vom uita pentru istorica referire la „Tetelu", providential pastrata in jurnalul sau.

Dintre cele doua judecatoare suspecte, una – Maria Navala – a fost, cu chiu, cu vai, penalizata de Consiliul Superior al Magistraturii cu excluderea din magistratura.

Chinuita decizie a fost luata in ciuda acerbei impotriviri a celeilalte, scuze, a altei judecatoare, ingerul pazitor al Navalei, doamna Maria Huza, presedinta Tribunalului Bucuresti.

Ce rost avea sa ne mai amintim acum de istoria Crapului (porecla consilierului Spaga)? Pai, nici un rost. Faceam, pur si simplu, ordine prin hartoage cand mi-a cazut privirea peste o declaratie de martor din dosarul Pavalache.

O doamna judecator isi amintea unde l-a mai intalnit pe Crap. Si ce sa vezi: (nt, nu va spui inca, mai rabdati pana spre sfarsitul articolului). Reiau. Martora isi amintea ca a participat la o petrecere de Sfanta Maria (8 septembrie, 2002) ca invitata a sfintei Maria Navala intr-o sfanta vila de la Snagov.

Nu stia a cui e vila, dar s-a dus. Acolo, lume fina: sarbatorita, suspecta de mituire, Maria Navala, mituitorul Fanel Pavalache, Sfanta Maria Huza cu sotul, doamna vicepresedinte Mona Pucheanu cu prietenul, o pereche de prieteni ai doamnei Huza.

Toti onesti, unul si unul. Trebuie sa fi fost fooarte dragut, tare-as fi vrut sa stiu pe ce muzica a valsat doamna Huza cu Crapul. E, si-acum surpriza: cine credeti ca mai topaia in sotietatea asta de gardieni ai moralei?

Cine? Micky Spaga? Pai ce, asta ar fi fost surpriza? Eu vorbesc despre o SURPRIZA! Luati loc, respirati, si: domnul Dorin Cocos cu prietena sa, Elena Udrea. Fostul consilier al lui Spaga facea schimb de alifii cu actuala sefa de cabinet a lui Basescu. Mai au rost alegerile in Romania?