Intr-un comunicat la Ministerului Justitiei se afirma ca ministrul Justitiei, Monica Macovei, a transmis CSM spre avizare urmatoarele propuneri de revocare din functie a unor procurori :

- Ioan Amarie, procuror general al Parchetului National Anticoruptie ;

- Adrian Horia Miclescu, procuror general adjunct al Parchetului National Anticoruptie ;

- Gheoghe Suhan, procuror general adjunct al Parchetului National Anticoruptie;

- Ion Panaitescu, procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari din cadrul Parchetului National Anticoruptie ;

- Vasile Draghici, procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul Parchetului National Anticoruptie ;

- Alexandru Florin Chiciu, procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din cadrul Parchetului National Anticoruptie ;

- Gheorghe Muscalu, procuror sef al Directiei de Combatere a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie;

- Gratiana Petronela Daniela Isac, procuror sef adjunct al Directiei de Combatere a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie;

"Ministrul Justitiei considera ca activitatea eficienta de combatere a coruptiei si a criminalitatii organizate este vitala pentru integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

In acest context, inlocuirea unora dintre procurorii cu functii de conducere care si-au dovedit ineficienta a devenit o necesitate absoluta", se mai afirma in comunicatul Ministerului Justitiei.

Anterior comunicatului Ministerului Justitiei, procurorul general al PNA, Ioan Amarie, si-a inaintat demisia Consiliului Superior al Magistraturii. Presedintele CSM, Dan Lupascu:

"S-a inregistrat la Consiliul Superior al Magistraturii cererea procurorului general Ioan Amarie de la Parchetul National Anticoruptie, care solicita eliberarea din functiile de procuror general si respectiv de procuror incepand cu data de 1 august, ca urmare a pensionarii.

Ea va fi discutata in sedinta plenului Consiliului Superior al Magistraturii, in sedinta de maine, 3 august".

Procurorul general adjunct al PNA, Gheorghe Suhan, spune ca si-a inaintat inca de ieri cererea de pensionare, fara a sti ca ministrul Monica Macovei va cere revocarea sa din functie. El mai spune ca din acest motiv cererea de revocare ramane fara obiect:

"Exista un principiu vechi de vreo doua mii de ani, actor incumbit probatio, cel care face o afirmatie trebuie sa o demonstreze. A facut cererea, probabil ca are si motive. Dispozitia legala este ca ordinea de zi a Consiliului Suprem al Magistraturii trebuie anuntata cu cel putin trei zile inainte.

Deci solicitarea doamnei ministru nu este facuta in conditiile legii", sustine Gheorghe Suhan.

Procurorul general adjunct al PNA, Adrian Horia Miclescu, propus si el spre revocare, spune ca se va supune prevederilor legale care dau dreptul ministrului Justitiei sa ceara eliberarea din functie a procurorilor din conducerea PNA-ului, atunci cand exista motive obiective pentru o asemenea initiativa:

"Eu ca procuror mi-am facut datoria pe deplin, si lucrul acesta il veti gasi in toate bilanturile PNA, in care sunt mentionate dosarele mari de coruptie, asa cum am perceput noi dosarele mari de coruptie. Daca n-am fost un bun manager, asta e alta problema, o apreciaza domnia sa.

Em am calitatea de magistrat si-mi exercit in continuare prerogativele, de simplu procuror in PNA, specializat in cercetarea infractiunilor de coruptie. Iar palmaresul meu profesional nu poate sa mi-l ia nimeni, indiferent de o apreciere sau de un audit".