Din cauza suspendarilor lui Dica si Dinita, Protasov se afla in fata unei dileme in alegerea celui de-al doilea atacant care sa faca cuplu cu Iacob.

Daca in campionat ucraineanul trebuie sa conceapa echipa fara rebelul Mirel Radoi, in turul trei preliminar, el trebuie sa acopere golurile lasate de atacantii Dica si Dinita. Ambii au primit cartonase rosii in meciul retur cu irlandezii de la Shelbourne si nu vor putea fi folositi in partida de azi cu Rosenborg.

Dica a fost titular in toate partidele de pana acum sub comanda lui Protasov, oficiale sau amicale, el fiind o piesa grea in angrenajul tehnicianului din Ghencea. Dinita a fost inlocuitorul lui Iacob in meciul cu Shelbourne, cand a marcat dupa aproape opt luni un gol in meciuri oficiale.

Banca de rezerve a Stelei ii poate oferi lui Protasov doua nume foarte importante in sezonul trecut pentru ros-albastri: Oprita, care a fost motorul ofensiv in sezonul 2004-2005 pana in momentul accidentarii, si Cristea, cel care a eliminat Valencia in saisprezecimile Cupei UEFA.

Protasov mizeaza pe ofensiva

Fostul mare atacant al URSS este un adept al stilului ofensiv, Steaua jucand mult mai curajos decat in precedentele mandate ale lui Zenga si Piturca.

Astfel, el va trebui sa aleaga cea mai buna varinta dintre Oprita si Cristea, deoarece primul nu este inca 100% refacut, iar cel de-al doilea este intr-o criza de forma prelungita.

O surpriza din partea lui Protasov ar fi folosirea lui Simion pe postul lui Dica, acesta apropiindu-se mai mult de profilul fostului pitestean, dar acest lucru este mai putin probabil din cauza lipsei de experienta a tanarului atacant.

Cine poate fi al doilea atacant

Andrei Cristea - 50%

- ambitios, vrea sa castige locul de titular, este unul dintre favoritii patronului

- a marcat doar trei goluri in opt luni, dupa meciul cu Valencia intrand intr-un con de umbra

Daniel OpriTa - 45%

- e un jucator care poate decide de unul singur un meci

- nu este refacut

Valentin Simion 5%

- este dornic de afirmare, a aratat ca are potential, elementul-surpriza

- nu are experienta, miza meciului l-ar putea depasi

Florentin Dumitru revine in doua saptamani

Mijlocasul stelist Florentin Dumitru se afla in aceste zile la Bologna, unde efectueaza ultimele teste medicale la clinica Izokinetic, inainte de revenirea pe teren, estimata sa aiba loc peste aproximativ doua saptamani.

Ultima aparitie pentru Florentin in tricoul Stelei s-a intamplat in penultima etapa a campionatului trecut, in meciul cu FC Brasov, dupa aceasta partida jucatorul resimtind vechile dureri la genunchiul drept. (Sebastian STAN)

Mitica e in masura sa vorbeasca

Intr-un interviu aparut ieri in Evenimentul zilei, fostul presedinte al AFC Steaua, Viorel Paunescu, a dezvaluit ca preluarea echipei din Ghencea de catre Gigi Becali s-a facut mai mult sau mai putin fraudulos. “Mitica Dragomir stie mai bine aceasta poveste”, a spus Paunescu.

El a mai adaugat ca daca ar fi vrut sa ramana la conducerea ros-albastrilor, ar fi si acum acolo, dar ca in acest moment este exclusa o implicare financiara.

Daniel Orac a fost trimis la Craiova

Revenit in vara de la FC Caracal, dupa perioada de imprumut, Daniel Orac nu a reusit sa se impuna in echipa campioana, determinandu-l pe Oleg Protasov sa renunte la serviciile sale.

Astfel, mijlocasul a fost trimis la Universitatea Craiova, sub forma de imprumut. In cazul in care oltenii vor plati 50.000 de dolari, jucatorul urmeaza sa devina proprietatea clubului din Banie. (Andrei CALIN)

Steaua, favorita la casele de pariuri

Campioana Romaniei este vazuta de bookmakers mare favorita in fata norvegienilor de la Rosenborg. In oferta pusa la dispozitie pariorilor, Steaua are o cota de 1,75 pentru victorie, in timp ce adversarii sunt creditati cu 4,05 - 4,15, iar egalul cu 3,35 - 3,40.

Interesant ca dintre echipele gazda a primei manse a turului trei din Liga Campionilor, doar Manchester United in meciul cu Debrecen si Anderlecht cu Slavia Praga au cote mai mici la victorie decat Steaua, 1, 12, respectiv 1, 55. (Andrei CALIN)

Au debarcat vikingii

Rosenborg a sosit ieri dupa-amiaza pe aeroportul “Henri Coanda”, jucatorii norvegieni afirmand la unison ca “dubla” cu Steaua este ultima sansa pentru salvarea unui sezon compromis. Adversarii Stelei au ajuns in Romania in jurul orei 15:00, cu un charter care i-a adus direct de la Trondheim.

Dupa cele cateva ore de zbor, fotbalistii au parut un pic debusolati in momentul in care au trebuit sa tina piept tirului de intrebari puse de ziaristi. “Stim ca vom avea un meci greu. Am vazut Steaua pe cateva casete si suntem convinsi ca nu va fi usor”, a spus Vidar Riseth, fundasul lui Rosenborg.

Nordicii sunt hotarati sa nu clacheze in cele doua meciuri cu ros-albastrii, intrarea in grupele Ligii Campionilor reprezentand pentru ei ultima sansa de a salva un sezon mizerabil. “Nu ne-am descurcat prea bine in campionat.

Pentru noi, aceasta dubla intalnire cu romanii reprezinta o sansa imensa sa iasa totul bine la final”, a opinat si Espen Johnsen, goalkeeper-ul vikingilor.

Intampinati si de Valeriu Argaseala, vicepresedintele Stelei, nordicii au reusit sa-i ridice pulsul oficialului din Ghencea, pentru ca nu se grabeau sa se indrepte spre iesirea aeroportului.

Imbarcati intr-un final in autocarul ce ii astepta sa ii duca la hotelul Hilton, jucatorii norvegieni au abordat o grimasa ce trada ingrijorare, dar au mai avut timp si pentru a arunca cateva ocheade discrete catre reprezentantele mass-media.