Numarul furnizorilor de Internet prin retele de bloc identificati de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a crescut. Aceasta este una dintre concluziile controalelor efectuate de ANRC in prima jumatate a anului 2005 in intreaga tara.

"O separare clara intre retele de bloc sau retele publice de Internet este dificil de realizat in conditiile in care furnizorii de retele de bloc nu vor sa isi autolimiteze domeniul de activitate. Dar, cu siguranta, avem de a face cu un fenomen in crestere", ne-au declarat surse specializate din cadrul ANRC.

Din totalul celor 1894 de actiuni de control ale furnizorilor de retele si servicii de comunicatii electronice din perioada amintita, 505 controale au fost efectuate pentru furnizarea de servicii Internet. In perioada octombrie 2004 - aprilie 2005, ANRC a determinat intrarea in legalitate a unui numar de 233 de retele de bloc.

Reprezentantii ANRC spun ca acest gen de controale pot fi demarate la sesizarile altor jucatori din piata sau prin autosesizare. Numarul total al wfurnizorilor de Internet inregistrati la ANRC era la inceputul lunii septembrie de 1093.