Dincolo de problemele de la centru, filialele PNL dau si ele in clocot, dat fiind ca alegerile interne nu s-au terminat inca.

Organizatia din Bacau este acum impartita intre vechii liberali, asa-numita „aripa Chiriac", si gruparea formata in jurul lui Romeo Stavarache, intrat in PNL in toamna anului trecut. PNL Bacau si-a desemnat in vara un nou presedinte, pe Ioan Chiriac, dar contracandidatul sau, primarul Romeo Stavarache, a contestat rezultatul.

Forurile de la Bucuresti au invalidat scrutinul, ceea ce a produs nemultumire in tabara vechilor liberali.

La alegerile de azi va exista un singur candidat: Romeo Stavarache. Pretul tacerii pare sa fie functia de prefect. La sfirsitul saptaminii trecute, a existat o intelegere intre aripa Chiriac si aripa Stavarache, pentru ca prefectul actual, Gabriel Berca, sa plece in Parlament, iar actualul deputat Valeriu Gheorghe sa ocupe scaunul de prefect.

Trocul trebuia perfectat in fata premierului, dar se pare ca Stavarache s-a razgindit.

Bucuresteni contra bastinasi

Si la Botosani, unde simbata vor avea loc alegeri pentru sefia organizatiei judetene, liberalii sint divizati. Senatorul liberal de Botosani Mihai Tibuleac nu mai este recunoscut drept presedinte al filialei judetene de catre organizatia municipiului resedinta, o parte a consilierilor judeteni si locali.

In primavara, el si-a dat demisia din partid, nemultumit fiind de persoana nominalizata pentru functia de prefect. Acum el incearca sa revina, dar conducerea de la municipiu nu a mai luat nici o masura de reprimire in partid.

Declarindu-se satula de candidati de la Bucuresti, organizatia municipala il sustine pe Corneliu Popescu, presedintele Companiei Nationale de Administrare a Fondului Piscicol, subordonat al ministrului Flutur.