Muzica lui W.A. Mozart este adusa pe scena Ateneului Roman intr-un recital de pian sustinut de Ilinca Dumitrescu, duminica, 7 mai, de la ora 19,00.

Program W.A. Mozart

• Variatiuni in Re major pe tema unui Menuet de Duport, K.573

• Fantezia in re minor, K.397

• Variatiuni in Do major pe tema "Ah! Vous dirai-je, Maman," K.265

-PAUZA -

• Sonata in Do major , K.545:

- Allegro

- Andante

- Rondo-Allegretto

• Sonata in La major, K.331:

- Andante grazioso - Tema cu variatiuni

- Menuetto-Trio

- Alla turca (Allegretto)

Nume de prestigiu al artei interpretative romanesti, personalitate artistica de anvergura internationala, pianista Ilinca Dumitrescu s-a nascut la Bucuresti. Printre profesorii sai se numara pianista Cella Delavrancea (instrument) si compozitorul Mihail Jora (discipline teoretice).

Este absolventa, cu distinctia maxima ("Diploma de Merit" in 1978), a Conservatorului de Stat "P. I. Ceaikovski" din Moscova, la clasa celebrilor maestri Stanislav Neuhaus si Iakov Flier. Din 1980 este solista concertista de stat, iar din 1994 si directoare a Muzeului National "George Enescu" din Bucuresti.

A concertat in Europa, Asia, S.U.A., America Latina, in orase precum Paris, Berlin, Bonn, Beijing, Ankara, Budapesta, Praga, Roma, Bratislava, Sankt Petersburg, Moscova, Havana, Vilnius, Tallinn, Chisinau, Montevideo, La Paz, Buenos Aires, Brasilia, Rio de Janeiro etc., in importante sali de concerte. In 1996, discul sau, continand 14 Sonate de D.

Scarlatti a fost selectionat de juriul "International Record Critics Award", reunit la New York, printre cele mai bune albume ale anului.

Sursa: Filarmonica GEORGE ENESCU