Prima saptamana a lunii mai a adus un plus de tranzactii si probabil investitori fiind vizibil, o piata mai lichida si mai activa comparativ cu evolutiile din luna aprilie.

La acest inceput de luna investitorii au avut acces la rezultatele financiare a multor emitentii si odata lamuriti despre situatia acestora s-au mobilizat si su intrat mai hotarati in piata.

Printre societatile care s-au remarcat in aceasta saptamana pe bursa am intalnit, Silcotub Zalau, Banca Transilvania, BRD si din domeniul petrolier, Petrom Bucuresti si Rompetrol Rafinare Constanta.

Volumul total a tranzactiilor a fost de 2,79 ori imbunatatit iar valoarea totala a tranzactiilor a crescut pana la 117, 5 milioane RON, fiind cel putin dubla fata de cea inregistrata in urma cu o saptamana.

Prodominant in piata s-a simtit mai mult prezenta bancilor care au obtinut un procent de 28,8% din totalul BVB.

Desi a fost mult mai activa piata bursiera, sfarsitul saptamanii a marcat scaderi la nivelul indicilor, doar 11 societati inregistrand cresteri, 19 societati fiind in stagnare si 34 de societati in scadere.

Indicele BET(care cuprinde cele mai reprezentative 10 societati de la BVB) a scazut cu 147,9 puncte(RON), pana la valoarea de 7402,9 RON, adica -1,96%, indicele BET-C (cuprinde toate actiunile de la BVB) a scazut si el pana la valoarea de 4462,9 RON cu 2,39 procente.