Piraeus Bank Romania a anuntat, joi, imbunatatirea produselor de creditare destinate persoanelor fizice: creditul pentru nevoi personale, imprumutul pentru nevoi personale cu garantie reala, imprumutul auto, creditul imobiliar precum si a conditiilor de refinantare pentru toate aceste credite.

Pentru toate produsele de creditare, banca a modificat perioada de creditare, suma acordata, conditiile de eligibilitate si comisioanele de administrare.

Piraeus Bank a modificat pentru toate produsele de creditare urmatoarele conditii: perioada de creditare, suma acordata, conditiile de eligibilitate si comisioanele de administrare, informeaza un comunicat de presa al bancii.

Astfel, la imprumutul pentru nevoi personale precum si la imprumutul acordat pentru refinantarea unui credit de nevoi personale contractat de la o alta institutie financiara valoarea maxima a creditului de la Piraeus Bank Romania s-a majorat la 10.000 euro echivalent lei, restul conditiilor de acordare ramanand neschimbate.

„In cazul creditului de nevoi personale vom creste suma maxima care poate fi imprumutata de banca de la 5.000 la 10.000 euro echivalent lei si vom extinde perioada de creditare, care in prezent este de 5 ani.

De asemenea vom oferi conditii de eligibilitate mai flexibile, astfel incat tot mai multi potentiali clienti sa aiba acces la acest credit si vom diversifica sursele de venit acceptate de banca”, a declarat George Alberts, Deputy General Manager Piraeus Bank.

Modificarile aduse imprumutului pentru nevoi personale cu garantie reala si imprumultului pentru refinantarea unui astfel de credit constau in cresterea valorii maxime acordate de la 50.000 la 100.000 euro sau echivalent lei precum si marirea perioadei de creditare de la 15 ani la 20 ani.

In ceea ce priveste conditiile de eligibilitate legate de stabilitatea profesionala, acestea au fost modificate dupa cum urmeaza: creditul se acorda persoanelor fizice care au o vechime minima de 3 luni la actualul loc de munca si minim un an de experienta totala in munca, persoanelor fizice autorizate ce au o perioada de activitate de minim 1 an.

Ca noutate, creditul se acorda si persoanelor care obtin venituri din chirii ce pot fi dovedite pe o perioada minima de 3 luni si pe o perioada viitoare de cel putin 6 luni, precum si persoanelor care obtin venituri din dividende, fiind necesar ca societatea care le acorda sa aiba o perioada minima de activitate de 2 ani.

„In cazul creditelor auto vom extide perioada de creditare la 7 ani si vom reduce cu 1% comisionul de acordare. Si in acest caz imbunatatim criteriile de eligibilitate si suntem pe cale sa reducem ratele de dobanda”, a mai precizat George Alberts.

Imprumutul pentru achizitionarea unui autoturism nou sau second-hand destinat persoanelor fizice a suferit si el modificari, astfel clientii putand opta pentru un imprumut acordat pe o perioada de creditare cuprinsa intre 6 luni si 7 ani pentru finantarea achizitionarii unui autoturism nou si 6 ani pentru finantarea achizitionarii unui autoturism second-hand.

Comisioanele de administrare s-au redus de la 4% la 3% pentru achizitionarea unui autoturism nou si de la 6% la 4%, pentru achizitionarea unui autoturism second-hand.

Pentru creditele ipotecare si cele oferite pentru refinantarea unui credit ipotecar s-au modificat conditiile de eligibilitate legate de stabilitatea profesionala, dupa cum urmeaza: creditele se acorda persoanelor fizice care au o vechime minima de 3 luni la actualul loc de munca si minim un an de experienta totala in munca, persoanelor fizice autorizate ce au o perioada de activitate de minim 1 an.

Si aici intervine noutatea acordarii creditului atat persoanelor care obtin venituri din chirii ce pot fi dovedite pe o perioada minima de 3 luni si pe o perioada viitoare de cel putin 6 luni, precum si persoanelor care obtin venituri din dividende, fiind necesar ca societatea care le acorda sa aiba o perioada minima de activitate de 2 ani.

Si in cazul creditului imobiliar precum si in cazul creditului acordat pentru refinantarea unui credit imobiliar conditiile de eligibilitate au devenit flexibile, acestea suferind aceleasi modificari ca si in cazul creditului ipotecar.

Veniturile nete totale luate in calcul pentru acordarea creditelor sunt de minim 300 euro in cazul creditelor ipotecare, imobiliare si de nevoi personale cu garantie reala si de minim 70 euro in cazul imprumuturilor acordate pentru nevoi personale si achizitionarii unui autoturism.

Piraeus Bank Romania a luat fiinta in anul 2000, prin preluarea de catre Piraeus Bank Group a unei banci deja existente pe piata romaneasca, si anume Pater Credit Bank. Astazi banca detine 30 de sucursale pe intreg teritoriul tarii.

Piraeus Bank Group este una dintre cele mai dinamice si active organizatii financiare din sud-estul Europei, cu 418 reprezentante si actiuni in valoare de 21.8 miliarde Euro.

Piraeus Bank, compania mama a Grupului, a fost fondata in 1916 in Grecia.