De astazi, Capitala intra in reparatii. Podul Grant va fi inchis pe sensul Turda - Cringasi de azi pina pe 16 iulie, iar din 30 iulie pina pe 15 septembrie va fi inchis celalalt sens de circulatie.

„Nu sint rute ocolitoare decit pentru cele care se inchid complet, iar Podul Grant va fi inchis doar pe un sens”, a anuntat Gheorghe Udriste, seful Directiei Generale Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei din Primaria Municipiului Bucuresti.

Directorul Udriste a adaugat ca atit lucrarile la Podul Grant, cit si la pasajul Marasesti (care intra in reparatii tot in aceasta luna) vor fi finalizate in trei luni.

Aglomeratia se muta la gara

Traseul alternativ Podului Grant este pe la Gara de Nord. Soferii pot alege intre Bdul Ion Mihalache sau sos. Kiseleff, Piata Victoriei, sos. Nicolae Titulescu sau str. Buzesti, str. Dinicu Golescu sau Witting si Plevnei, Pod Grozavesti, Splaiul Independentei.

„Gara de Nord este cel mai apropiat traseu ocolitor si de aceea zona va fi foarte aglomerata”, a precizat Constantin Stroescu, purtatorul de cuvint al Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei. Pentru a se evita blocarea traficului, politistii recomanda ocolirea pe trasee putin mai indepartate, cum ar fi str. Buzesti - str. Noica, sos. Cotroceni pina pe Bdul Iuliu Maniu.

Perioada de virf, intre iulie si august

Potrivit directorului Gheorghe Udriste, pe strazile unde au inceput deja lucrari de asfaltare, acestea vor continua pina in luna octombrie. „Soselele Viilor si Chitilei, strada Odoarei, Bulevardul Tudor Vladimirescu si cel al Geniului isi vor continua lucrarile de asfaltare”, a spus Udriste.

Tot lucrari de continuare a asfaltarii se vor desfasura si pe Bulevardul Poligrafiei, calea Giulesti si 13 Septembrie. „Termenul de incheiere a acestor santiere este dat in septembrie”, a adaugat Udriste. Pe linga asfaltari, municipalitatea incepe si lucrari de reabilitare in zonele Cismigiu, la Universitate si Piata Unirii.

In 22 de intersectii din aceste zone vor incepe excavatiile, in vederea amenajarii a 14.000 de locuri de parcare subterane.

Cele 113 artere pe care primaria si-a propus sa le reabiliteze in acest an vor costa peste 3.000 de miliarde de lei. Perioada de virf a reparatiilor, cind se va lucra pe 80 la suta dintre artere, va fi in lunile iulie-august.

39 de strazi intra in reparatii

Calea Plevnei

Strada Polona

Soseaua Bucuresti - Tirgoviste

Bulevardul Fizicienilor

Bulevardul Energeticienilor

Soseaua Bucuresti - Magurele

Calea Serban Voda

Soseaua Giurgiului

Cutitul de Argint

Soseaua Fundeni

Bulevardul Hristo Botev

strada Rimnicu Sarat

Strada Dristorului