Bill Gates, fondatorul corporatiei Microsoft, a anuntat joi ca se va retrage, in urmatorii doi ani, din functiile pe care le detine in cadrul companiei. Gates sustine ca nu mai vrea sa se implice zilnic, ci doar part-time in Microsoft, si ca doreste sa aiba un rol mai mare in cadrul fundatiei umanitare pe care a fondat-o impreuna cu sotia sa, relateaza Reuters.

Miza pe Ray Ozzie

Decizia sa de retragere imediata din functia de Chief Software Architect (arhitect-sef software) si sa paraseasca toate functiile manageriale pina in iulie 2008 soseste intr-un moment in care Microsoft, al carui sistem de operare, Windows, ruleaza pe 90% din calculatoarele existente in lume, se lupta pentru a gasi noi surse de venit.

Bill Gates, in virsta de 50 de ani, a oferit functia sa de Chief Software Architect lui Ray Ozzie, care s-a alaturat echipei Microsoft anul trecut, si care este un personaj-cheie in lupta Microsoft pentru gasirea unui flux continuu de venituri.

Adio, dar ramin cu tine

Cel mai bogat om din lume, a carui avere a fost estimata la 50 de miliarde de dolari, in luna martie, de revista „Forbes“, va ramine ca presedinte al Microsoft si consilier pentru proiectele principale de dezvoltare dupa tranzitia din 2008. „In mod cert, a fost o decizie foarte greu de luat.

Schimbarea pe care o vedem astazi nu este o retragere, ci o rearanjare a prioritatilor mele“, a declarat Bill Gates in cadrul unei conferinte de presa.

Gates a inceput diminuarea rolului sau in companie in ianuarie 2000, cind a cedat pozitia sa de director executiv celui care a fost multa vreme mina sa dreapta, Steve Ballmer.

Integral in Cotidianul