Primarul general al Capitalei Adriean Videanu va avea un miniguvern in Primaria Capitalei. Acesta va avea angajati platiti cu salarii si indemnizatii corespunzatoare pentru functii de demnitate publica.

Potrivit noilor reglementari ale Legii 286 / 2006- care modifica si completeaza Legea administratiei publice locale, functia de primar general al Capitalei este asimilata cu cea de demnitar, iar Videanu isi poate infiinta propriul departament.

“Cabinetul primarului general” va fi un compartiment distinct, cu un director de cabinet, trei asistenti de cabinet, opt consilieri personali si doi curieri personali. Salarizarea personalului din cadrul cabinetului primarului general se va stabili dupa normele speciale pentru persoanele care ocupa functii de demnitate publica. Potrivit Legii nr.

114 - cea a Locuintei -, atat primarul general cat si subalternii cu functii de demnitate publica au si privilegiul de a ocupa o locuinta de protocol pe toata durata mandatului.

Primarul Videanu poate fi suspendat din functie doar in cazul in care acesta a fost arestat preventiv, daca nu-si exercita mandatul in mod nejustificat timp de 45 de zile consecutiv sau in urma unei boli grave, certificate, care nu ii permite desfasurarea activitatii in bune conditii timp de sase luni pe parcursul unui an calendaristic.

Intrebarea care se pune e ce va face Videanu cu acest miniexecutiv si cand va avea timp sa-l coordoneze. Consilierii municipali PSD l-au chemat recent in fata Consiliului General al municipiului Bucuresti ca sa explice cum a reusit sa cheltuiasca in nici sase luni tot bugetul alocat deplasarilor in strainatate.

Tot ei au afirmat ca, de la inceputul anului, primarul general al Capitalei Adriean Videanu si-a petrecut mai bine de patru luni in strainatate.

Noua Legea a administratiei publice locale mai prevede si injumatatirea numarului consilierilor municipali. Potrivit articolului 29 din Legea 286 / 2006 “, numarul membrilor fiecarui consiliu se stabileste prin ordin al prefectului, in functie de numarul locuitorilor comunei, orasului sau municipiului”.