Immorent Romania, companie ce activeaza in domeniul leasingului imobiliar, a incheiat in primul semestru al acestui an contracte in valoare de 12,2 milioane de euro, din care leasingul imobiliar a cumulat 9,4 milioane de euro, se arata intr-o informare de presa.

Pe de alta parte, volumul total al noilor contracte de leasing pentru Immorent Group a crescut pana la 835 milioane Euro in 2006, fata de 476,4 milioane Euro in prima jumatate a lui 2005.

Compania, care este o filiala a companiei austriece Immorent, a raportat o crestere in segmentul de leasing pentru echipamente: valoarea noilor contracte a crescut cu 162,4%, ajungand la 561 milioane Euro.

Volumul noilor contracte de leasing in tarile Europei Centrale si de Est (ECE) a crescut cu 23,5%, ajungand la 335 milioane EURO (271,2 milioane EURO in 2005).

“Segmentul de leasing imobiliar are un potential de crestere excelent, desi pentru moment reprezinta numai 2% din totalul pietei de leasing din Romania, fata de pietele occidentale, unde leasing-ul imobiliar acopera 15-20%.

Noi ne concentram asupra dezvoltarii operatiunilor noastre in domeniul imobiliar, pentru a deveni un jucator important in domeniul leasing-ului imobiliar”, a declarat Harald Trinkl, Managing Director Immorent Romania.

Compania a lansat mai multe proiecte in domeniul imobiliar in cursul acestui an, printre care cladirea din Bucuresti pentru birouri si spatii de depozitare a firmei Terranova Imobiliare, cu o investitie de 3,6 milioane de euro.

Immorent, divizia de leasing imobiliar a grupului Erste Bank, a incheiat, in primele sase luni, contracte in valoare de circa 835 milioane de euro, in crestere cu 75% fata de rezultatele obtinute in aceeasi perioada a anului trecut, cand a raportat un volum al contractelor de 476,4 milioane euro.