Directia Nationala Anticoruptie a inceput urmarirea penala impotriva sefului Statului Major General Eugen Badalan.

DNA a declansat urmarirea penala in dosarul privind legalitatea unui contract de schimb, derulat in perioada 2000-2004, intre Statul Major al Fortelor Terestre si Tofan Group, referitor la autovehicule uzate contra anvelope.

Biroul de presa al DNA a confirmat ca alaturi de Eugen Badalan, alti 12 fosti si actuali ofiteri din cadrul Ministerului Apararii Nationale sunt urmariti penal.

Contractul de schimb dintre SMFT si Tofan Grup s-a derulat intre 2000 si 2004, cand la conducerea acestei structuri a Armatei era generalul Eugen Badalan.

Procurorii anticoruptie fac investigatii pentru nereguli in derularea contractului, in baza caruia a fost transmis dreptul de proprietate a tehnicii scoase din functiune de la MapN la un agent comercial (Tofan Group) si primirea la schimb a unor anvelope.

Astfel, in schimbul a patru mii de autovehicule, Fortele Terestre au primit sase mii de anvelope, acest fapt fiind sesizat procurorilor anticoruptie de MApN, care sustin ca acest contract a adus prejudicii mari Armatei.

Generalul Eugen Badalan face obiectul verificarilor si intr-un alt dosar referitor la un contract de furnizare de uniforme.