Teatrul National din Bucuresti anunta premiera cu spectacolul "Burghezul Gentilom" de Moliere, intr-o varianta regizorala moderna semnata de Petrica Ionescu. Spectacolul este programat in perioada Sommet-ul Francofoniei, in zilele de 26, 27 si 28 septembrie de la ora 19.00 in Sala Mare a TNB.

In distributia spectacolului se regasesc nume mari ale scenei romanesti: Victor Rebengiuc, Cecilia Barbora, Maia Morgenstern, Medeea Marinescu, Marius Manole, Costel Constantin, Maria Buza s.a., alaturi de solistii si ansamblul de balet, solistii vocali si corul, precum si orchestra Teatrului de Opereta "Ion Dacian".

Scenografia apartine lui Dragos Buhagiar, coregrafia - lui Razvan Mazilu, muzica - lui Adrian Enescu.

Mecanismul comic al celebrei piese scrise de Molière in secolul XVII este transpus scenic in Romania anului 2010, intr-un spectacol fastuos, cu balet, orchestra si cor live, in care evolueaza peste o suta de artisti.

Francezul Monsieur Jourdain, devenit domnul Jurdanescu, este un parvenit perfect, ajuns, din mahala, mare miliardar si dornic sa-si cumpere patrunderea in inalta societate politica cu ajutorul profesorilor de imagine, a stilistilor, a maestrilor de scrima, de arte martiale etc.

Un spectacol in care veti rade in hohote de aceia care au nascut o noua clasa, compusa din fiinte cameleonice: sarantocii de ieri - bogatasii de azi, fostii securisti inca nedescoperiti, fostii bisnitari, traficanti etc, “descurcaretii” care s-au trezit ca au mai multi bani decat pot cheltui si care isi cumpara sfatuitori de taina care sa le lumineze brusc mintile intunecate, ajutandu-i sa descopere ca “sunt filosofi fara sa stie”.