Deputatul Dan Ioan Popescu si-a anuntat, marti, inscrierea in PC. Anuntul a fost facut la finalul sedintei Biroului Politic al Partidului Conservator la care a participat. Popescu va detine functia de prim vicepresedinte in cadrul PC. DIP a demisionat in urma cu o luna din randurile social-democratilor, nemultumit fiind de "actul de conducere din partid”.

La momentul respectiv DIP declara ca a primit mai multe oferte de a se inscrie in alte formatiuni politice, insa nu a luat nicio decizie.

Dan Ioan Popescu a explicat ca a ales PC deoarece a colaborat cu staff-ul acestuia in campania electorala, in perioada in care conservatorii si social-democratii formau o alianta.

"Nu am venit in PC pentru o functie onorifica, ci pentru a crea o echipa", a declarat fostul presedinte al organizatiei PSD Bucuresti.

Fost ministru al Economiei in guvernul Nastase, Dan Ioan Popescu s-a autosuspendat in februarie, la presiunile conducerii centrale, din functia de presedinte al PSD-Bucuresti, din cauza scandalului mediatic privind averea sa. In locul sau a fost numit senatorul Sorin Oprescu.